Италия е много красива страна и всеки, който е имал

...
Италия е много красива страна и всеки, който е имал
Коментари Харесай

Италианският град, който смълча историческия си часовник

Италия е доста красива страна и всеки, който е имал опцията да я посети, се е убедил в това изказване. И напълно разумно туризмът е доста значим за стопанската система на страната.
 Презиче, Италия и градът, който заплаща на хората, с цел да живеят там
Италианският град, който заплаща, с цел да живеем там

Местните управляващи имат явен проект за оправянето с...

Понякога обаче съобразяването с туристите може да разгневи локалните. Точно това се е случило в дребния град Пиенца, който се намира в провинция Сиена, Тоскана.

От CNN разбираме, че историческата часовникова кула в центъра на града е била " смълчана " за през нощта поради недоволства от туристи, че им пречи на съня. Строежът на постройките към площада, където се намира часовникът с камбана, е почнал през 1459 година, което значи, че въпросната часовникова кула е на над 560 години.

Кметът на Пиенца, Маноло Гароси, споделя пред CNN, че камбаната към часовника е спряна в часовете от среднощ до 7 сутринта, с цел да се спазят разпоредбите за шумово замърсяване, които изискват тишина в тези часове.
 Снимка 629094

Тази смяна обаче не се нрави на локалните поданици на града, които се оплакват от неналичието на камбаната през нощта, потвърждавайки, че без нея не могат да спят. Недоволството е подбудено и от обстоятелството, че преди повече от година звукът от камбаната е бил цифровизиран.

Пред телевизия RAI част от всички 2100 локални поданици споделят, че са родени в града и са привикнали да чуват камбаната през нощта.
 Къде в Европа (но отвън Италия) вършат най-хубавата пица
Къде в Европа (но отвън Италия) вършат най-хубавата пица

Изборът на италианците

Историческият център на Пиенца сега е предпазен от ЮНЕСКО, като е бил преустроен през XV век от папа Пий II съгласно правилата за съвършен град по време на Ренесанса. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР