Италианското правителство ще започне да облекчава настоящите карантинни мерки от

...
Италианското правителство ще започне да облекчава настоящите карантинни мерки от
Коментари Харесай

От 26 април Италия облекчава мерките срещу COVID-19

Италианското държавно управление ще стартира да облекчава актуалните карантинни ограничения от 26 април. Това заяви в петък на конференция министър председателят Марио Драги.

" Правителството реши да стартира последователно облекчение на строгите ограничавания от 26 април. При вземането на такова решение поемаме опасности , само че то се основава на епидемиологични данни, които се усъвършенстват ", сподели Драги, представен от АНСА.
 Италия упрекна представител на СЗО поради потулен отчет за COVID-19
Италия упрекна представител на СЗО поради потулен отчет за COVID-19

Смята се, задачата е била да се спестят рецензии на италианското държавно управление

По-конкретно той уточни, че заведенията за хранене и питейните заведения с открити площи ще могат да възобновят работата си по време на обяд и вечер, както и всички възпитаници ще се върнат в учебните заведения. Ще бъде позволено напредването сред районите, макар че разделянето им по цвят ще остане според от равнището на епидемиологичните опасности.

" В същото време всички защитни ограничения се резервират - като носене на маска, разграничаване и е значимо всички да съблюдават тези условия ", добави министър председателят. Той разясни, че се дава приоритет на възобновяването на " действия навън ", само че проектите са последователно да се отворят театри, кина, басейни, фитнес зали и термални комплекси.
 Италия облекчава част от строгите ограничения против ковид
Италия облекчава част от строгите ограничения против ковид

В огромна част от страната ще работят повече бизнеси, а хората ще имат повече независимост за напредване

Здравният министър Роберто Сперанса, който взе участие в конференцията, от своя страна увери, че с помощта на имунизацията " летният сезон ще бъде друг " , само че към момента не е показал датата на обновяване на работата на културните институции и други институции, които са затворени от края на октомври предходната 2020 година.

Сперанца сподели още, че до момента в който държавното управление има намерение да поддържа сегашния режим на комендантски час от 22:00 локално време.

" Досега не сме обсъждали въпроса за анулация или отсрочване на комендантския час, даже в райони, които са по-благоприятни от епидемиологична позиция. В момента сме склонни да поддържаме настоящия режим ", сподели Сперанца. Както посочи министър-председателят, при положение на утежняване на епидемиологичните данни, анулираните ограничавания могат да бъдат върнати.
 Италия понижи карантината за идващи от Англия, Израел и Австрия
Италия понижи карантината за идващи от Англия, Израел и Австрия

При влизане в Италия те ще би трябвало да се самоизолират за 5 дни

Според последните данни междинното разпространяване на ковид в страната е намаляло през последната седмица от 0,92 на 0,85. От началото на пандемията в Италия броят на инфектираните е надхвърлил 3,8 милиона души , от които съвсем 116 хиляди са умряли и 3,2 милиона са се възстановили. В момента по-малко от 500 хиляди души се подлагат на лекуване, от които 25,5 хиляди са в лечебни заведения и 3,4 хиляди в отделения за интензивно лекуване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР