Италианското правителство подготви план, който ще сложи край на войната

...
Италианското правителство подготви план, който ще сложи край на войната
Коментари Харесай

Италия изготви план за прекратяване на войната

Италианското държавно управление приготви проект, който ще постави завършек на войната в Украйна, заяви „ Meduza.io “.

На 18 май италианският външен министър Луиджи Ди Майо съобщи документа на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. На 19 май неговият текст беше оповестен от „ La Repubblica “ и представен от редица други издания.

Планът включва присъединяване на Организация на обединените нации, страни-посредници (кои към момента не е уточнено), мироопазващи сили и задачи за наблюдаващи за разрешаване на спора.

Италия предлага спокойно решение на четири стадия.

Първият стадий е преустановяване на огъня и евакуиране на войските от фронтовата линия.

Вторият стадий е присъединението на Украйна към Европейския съюз (с редица спомагателни условия и задължения) с гаранция за нейното неприсъединяване към НАТО.

Третият стадий е двустранно съглашение сред Украйна и Русия за Крим и Донбас. Италианският проект допуска, че „ противоречивите територии “ ще получат цялостна автономност, в това число в региона на обезпечаването на тяхната сигурност, само че при опазване на суверенитета на Украйна.

Четвъртият стадий е сключването на многостранно съглашение за мир и сигурност в Европа.

„ За страдание, ние не знаем детайлностите за този проект “, сподели прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, който беше помолен да разяснява италианския проект. „ Научихме това от медиите “, съобщи той.

В същото време Песков добави, че „ присъединяване на всеки, който може да способства за уреждането е добре пристигнало, никой не отхвърля сходни откровени старания “.

Отговаряйки на въпроси на публицистите, прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сподели, че единствено жителите на украинските територии, окупирани от съветски войски, ще решат „ по какъв начин желаят да живеят по-нататък и с кого “. По-рано украински и съветски източници обявиха, че в окупираната от съветски войски област Херсон се приготвя референдум за основаване на така наречен национална република.

През февруари Русия призна самопровъзгласилите се Луганска и Донецка национални републики и подписа с тях контракти за другарство и взаимопомощ. „ Помощ за отбиване на експанзията от Украйна “, поискана от водачите на ЛНР и ДНР, стана фиктивен мотив за нашествието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР