Италианско препятствие пред Григор по пътя към 1/8-финалите в МелбърнГригор

...
Италианско препятствие пред Григор по пътя към 1/8-финалите в МелбърнГригор
Коментари Харесай

Италианско препятствие пред Григор по пътя към 1/8-финалите в Мелбърн

Италианско затруднение пред Григор по пътя към 1/8-финалите в Мелбърн
Григор Димитров ще играе против италианеца Томас Фабиано в третия кръг на Откритото състезание на Австралия. Българинът се оправи с Пабло Куевас в четири сета: 6-3, 6-7(5), 6-3, 7-5, а Фабиано в профил Райли Опелка (САЩ) в петсетова драма, приключила след 6-7(15), 6-2, 6-4, 3-6, 7-6(5). Това е рекордно класиране за 29-годишния италианец на "Аустрелиън Оупън", до момента в който Гришо за шести път доближава до този стадий на конкуренцията.

Двамата не са играли нито един път между тях, само че забавното е, че това няма да е първи дуел против българин за заемащия 100-та позиция в ранглистата Фабиано. Той има два завоюва финали на "Чалънджър" шампионати против Александър Лазов. Те са в две поредни години на един и същи шампионат (през 2015 и 2016 в Тунис). В първата среща Фабиано печели в три сета, а във втората затваря мача единствено в два.

Той обаче не би трябвало да е проблем за Димитров, който е насочен да отбрани своите 360 точки от предходната година, когато доближи до четвъртфиналите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР