Италианският външен министър Енцо Моаверо Миланези се срещна с високопоставени

...
Италианският външен министър Енцо Моаверо Миланези се срещна с високопоставени
Коментари Харесай

Италианският външен министър се срещна с високопоставени египетски държавници в Кайро

Италианският външен министър Енцо Моаверо Миланези се срещна с високопоставени египетски държавници в Кайро, заяви ДПА, която разяснява, че това е знак за стопляне на връзките сред двете страни след сянката, хвърлена от убийството на изчезналия на 25 януари 2016 година италиански студент Джулио Реджени преди повече от две години.

Убийството на Реджени утежни връзките сред Кайро и Рим, който отзова посланика си от Египет два месеца по-късно в символ на митинг против " неналичието на подпомагане " в следствието от страна на Кайро.

Енцо Моаверо Миланези - първият италиански външен министър, който посещава Египет от 2015 година - сподели, че е разискал случая с египетския си сътрудник Самех Шукри, който го убедил в решимостта на египетското държавно управление да изправи пред съд убийците.

Двамата министри са разискали също по този начин напъните за прекъсване на незаконната миграция в Европа и за връщане на стабилността в Либия - съществена директна територия за мигранти. Италианският външен министър се срещна и с президента Абдел Фатах ас Сиси.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР