Ветото на президента върху промените в ЗНИ и приемането му

...
Ветото на президента върху промените в ЗНИ и приемането му
Коментари Харесай

СИНПИ: В интерес на икономиката е връщането на Закона за насърчаване на инвестициите в НС

Ветото на президента върху измененията в ЗНИ и приемането му от Народно събрание е вярно. Дава опция да се одобри работещ закон, който да подкрепя капиталовата среда в България, смятат от Стратегическия институт за национални политики и хрумвания

Преди повече от месец икономическите специалисти на СИНПИ предизвестиха, че готвените промени в Закона за поощряване на вложенията основават неконкурентна среда за българската стопанска система и са в ущърб на националните ни ползи.

“Моделът на осъществяване на промени в настоящи закони и приемането на нови, без задълбочена оценка на въздействието и без да се преглеждат обширно в парламентарните комисии, основава безпорядък и проблеми в нормативната уредба на страната ”, се споделя в позиция на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания.

От СИНПИ напомнят, че в претекстовете си за ветото върху измененията в ЗНИ президентът оспорва опцията да се злоупотребява със собствеността и активите на обществените предприятия.

Те смятат, че са основателни догатките, че по искане на вложител със документ за клас инвестиция, може да правят продажба, подмяна или да учредяват безплатно лимитирано вещно право върху парцели без търг или конкурс, както и на цени по-ниски от пазарните, само че не по-ниски от данъчната оценка на парцела.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР