Италианският шампион Ювентус спечели домакинството си на Верона с 2:1.

...
Италианският шампион Ювентус спечели домакинството си на Верона с 2:1.
Коментари Харесай

Роналдо измъкна Юве в специалния мач за Буфон

Италианският първенец Ювентус завоюва семейството си на Верона с 2:1. Успехът за футболистите на Маурицио Сари не пристигна елементарно, откакто изоставаха в резултата с гол на Мигел Велосо в 20-ата минута. Все отново „ остарялата госпожа “ се поздрави с триумфа след голове на Аарън Рамзи в 31-ата минута и на супер-звездата Криситано Роналдо, от дузпа, при започване на втората част.

Мачът бе специфичен за именития вратар на домакините Джанлуиджи Буфон, за който това е 902-ри дуел с екипа на първенците. Така той изравнява върха на иконата на Милан Паоло Малдини за най-вече мачове за италиански тим. Буфон изостава с шест турнирни срещи от върховото достижение от 647 дуела в Серия “А”, което принадлежи още веднъж на Малдини.

Първата заплаха пристигна в 14-ата минута, когато Кристиано Роналдо стреля от разстояние, само че топката профуча над вратата. Три минути по-късно той падна в наказателното поле искайки дузпа за нарушаване на Давиде Фараони против него, само че съдията подмина обстановката.

В 21-ата такава беше свирена за Верона след фаул на Мерих Демирал против Самуел Ди Кармине. Нападателят застана зад топката, само че прати топката в страничния дирек. Дарко Лазович добави след дузпата, само че и неговият изстрел срещна напречната греда. Атаката на гостите продължи и със мощен изстрел от отдалеченост Мигел Велосо прати топката в мрежата. След гола Роналдо направи два пропуща.

В 31-ата Аарън Рамзи съумя да изравни. Той стреля отвън наказателното поле, само че топката рикошира в Корай Гюнтер и попадна във вратата на Марко Силвестри.

В началото на втората част „ биаконерите “ стигнаха до пълнен поврат. В 49-ата минута Роналдо вкара дузпа, която беше отсъдена за нарушаване на Гюнтер против Хуан Куадрадо.

В 56-ата минута Рамзи насочи изстрел, само че ударът му мина настрана от вратата.

В 63-ата Буфон избави мощен изстрел на Матия Дзакани. Две минути по-късно Куадрадо също опита шанса си, само че изстрелът му с глава мина покрай вратата. Шест минути по-късно Буфон още веднъж беше на мястото си и мазета рисково центриране от директен свободен удар на Велосо.

В 78-ата минута Велосо още веднъж тества рефлекса на Джиджи Буфон, само че без триумф.

Така отборът на Ювентус се поздрави с успеха и събира актив от 10 точки и се изкачва на първото място във краткотрайното класиране. Верона са 12-ти с четири. В идващия кръг „ биаконерите “ гостуват на новака Бреша, а Верона приема отбора на Удинезе.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР