Италианският премиер Джорджа Мелони призова италианците да изключват газта и

...
Италианският премиер Джорджа Мелони призова италианците да изключват газта и
Коментари Харесай

Мелони към италианците: Изключвайте тока за час всеки ден, за да видите как живеят в Украйна

Италианският министър председател Джорджа Мелони прикани италианците да изключват газта и електричеството за един час дневно в символ на взаимност с Украйна.

 

От октомври насам Москва ускори ракетните офанзиви и нападенията с дронове против Украйна, като нанесе удари по сериозна инфраструктура и остави доста региони на страната без електричество при минусови температури. 

 

" За да разберем през какво минават украинците, апелирам всички италианци да изключат всички енергийни източници за един час дневно ", съобщи Мелони в четвъртък, представена от " Ройтерс ". Тогава тя произнесе тирада в Рим пред заседание на италианските посланици. Мелони, чиято крайнодясна партия " Италиански братя " постоянно акцентира смисъла на национализма и патриотизма, отдаде респект на украинците, " които пазят свободата си и любовта си към своята страна ".

 

Джорджа Мелони даде обещание да продължи да доставя оръжия на Украйна макар търканията по този въпрос в ръководещата дясна коалиция и разграниченото публично мнение. Премиерът ръководи дружно с партиите на Матео Салвини и Силвио Берлускони.

Източник: Actualno

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР