Италианският министерски съвет одобри ново постановление за разхлабване на мерките,

...
Италианският министерски съвет одобри ново постановление за разхлабване на мерките,
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Италия облекчава мерките от 26 април

Италианският министерски съвет утвърди ново разпореждане за разхлабване на ограниченията, въведени поради коронавирусната зараза, оповестява РАИ Нюз. Мерките влизат в действие от понеделник, 26 април. За задачата им обаче на следващия ден управляващите въз основа на епидемиологичните данни в италианските области, ще афишират някои от тях за жълти зони - т.е. за зони с сдържан риск на разпространяване на болестта. Ще стане ясно и кои зони остават червени, т.е. с висок риск и кои са оранжеви, т.е. със междинен риск.

Съгласно облекчаването на рестрикциите от 26 април напредването сред две жълти области ще бъде свободно. Досега напредването сред областите в Италия по принцип ставаше единствено по неотложни аргументи. Когато става дума за напредване сред оранжеви или червени зони, с цел да се реализира то, ще е необходим по този начин нареченият зелен документ. В интервала 26 април до 15 май ще е допустимо в жълтите и оранжевите зони визити при другари и родственици от четири души, вместо както беше до момента от двама души.

Зелените документи ще се издават на хора, които са се ваксинирали изцяло и ще имат годност шест месеца от края на финалната доза от имунизацията. Зелени документи ще се издават и на оздравелите и ще са с годност шест месеца от датата на документа, потвърждаващ оздравяването. Зелени документи ще се издават и на хората, създали си бърз тест или молекулярен тест за ковид. В този случай документите ще са със период от 48 часа от датата на теста.

Зелени документи, издадени от други страни членки на Европейски Съюз, ще се признават в Италия. Зелени документи от трети страни ще се признават, в случай че имунизацията направена в тези страни, е приета като еквивалентна на тази, която е годна на националната територия.

Съгласно облекченията от 26 април до края на образователната година учениците се връщат присъствено в жълтите и оранжевите зони, до момента в който в алените зони присъственото образование е сред 50 и 75 %. Университетите от 26 април до 31 юли в жълтите и оранжевите зони обезпечават главно присъствено образование, а в алените зони се предлага присъствено образование на студентите в първа година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР