Италианският министър-председател Джорджа Мелони разкритикува като неуместна поканата на украинския

...
Италианският министър-председател Джорджа Мелони разкритикува като неуместна поканата на украинския
Коментари Харесай

Италия упрекна Франция за неуместната покана към Зеленски

Италианският министър-председател Джорджа Мелони разкритикува като " неуместна " поканата на украинския президент Володимир Зеленски в Париж , където Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, оповестява " Ройтерс ".

" Вярвам, че нашата мощ е в общността и единството, само че има моменти, когато благоприятстването на вътрешното публично мнение рискува да бъде в ущърб на идеята и това ми се коства един от тези случаи ", разяснява тя в Брюксел.

След и Париж, по-рано през днешния ден, с цел да изиска от водачите на Европейски Съюз повече оръжия в битката против нашествието на Русия и за бързо започване на договаряния за присъединение на Украйна към Съюза.
 Зеленски пред Екологичен потенциал: Русия е най-голямата антиевропейска мощ в света
Зеленски пред Екологичен потенциал: Русия е най-голямата антиевропейска мощ в света

Под бурни овации украинският водач благодари на Европейски Съюз за поддръжката

Вчера италианският външен министър заяви, че Мелони ще се срещне със Зеленски в коридорите на срещата на водачите на Европейски Съюз, която ще завърши на следващия ден.

Зеленски, който се стреми да получи по-добра въздушна огнева мощност, с цел да обърне войната против Русия, към този момент да обезпечи образование за украински водачи на съвременни натовски изтребители.

Мелони, която е на власт от октомври, повтори обещанието на Италия да поддържа Киев и съобщи, че даването на помощ на украинците е най-хубавият метод за мир.

" Вярвам, че най-хубавият метод да създадем условия за мир и разговор е да поддържаме двете страни при равни условия ", означи тя.

Миналата седмица Франция и Италия завършиха техническите договаряния за взаимна доставка на система за противовъздушна защита SAMP/T-MAMBA на Украйна напролет на тази година.
 Макрон: Франция ще изведе Украйна до победа Обновена
Макрон: Франция ще изведе Украйна до победа

Олаф Шолц участва на диалозите. Макрон посрещна Зеленски в Елисейския дворец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР