Италианският Касационен съд потвърди, че се конфискуват 49 милиона евро

...
Италианският Касационен съд потвърди, че се конфискуват 49 милиона евро
Коментари Харесай

Съдът постанови, че партията на Салвини трябва да върне на бюдгета 49 милиона евро

Италианският Касационен съд удостовери, че се конфискуват 49 милиона евро от бюджета на ръководещата крайнодясна партия " Лига " поради финансова машинация на нейни някогашни представители. Това ще принуди партията на вицепремиера и вътрешен министър Матео Салвини да възвърне тези средства на страната, съобщи Франс прес.

След петчасови разисквания съдът удостовери конфискацията на сумата, която бе постановена на 26 ноември от Апелативния съд в Генуа, само че анулира обвиняванията против двама някогашни партийни ръководители заради отминалост, защото нарушаванията им са осъществени преди десетина години.

В интервала 2008-2010 година създателят на партията, която по това време се споделяше " Северна Лига ", Умберто Боси беше упрекнат в потребление за персонални цели на 49 милиона евро, които са били възобновени от страната предизборни разноски на партията. Бившият му водач и ковчежник Франческо Белсито пък беше упрекнат, че е фалшифицирал партийното счетоводство.

Според представени в медиите през 2012 година телефонни подслушвания и свидетелства, Умберто Боси, синовете му Ренцо и Рикардо, брачната половинка му и други родственици са бъркали в партийната каса, с цел да финансират персонални разноски: поправки на къщи, ръководено от брачната половинка частно учебно заведение, наем на първокласни коли и даже зъболекарски услуги.

Ренцо Боси, комуто бяха нужни три години да вземе матура в Италия, е обвинен и в пазаруване на университетска тапия в Албания, където " приключва " за една година следване, което нормално продължава три.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР