Италианските власти ограничиха възможността на най-големия акционер на световно известната

...
Италианските власти ограничиха възможността на най-големия акционер на световно известната
Коментари Харесай

Италия ограничи правата на акционерите от Китай в световно известната компания за автомобилни гуми Pirelli

Италианските управляващи ограничиха опцията на най-големия акционер на международно известната компания за произвеждане на автомобилни гуми Pirelli - китайската корпорация Sinochem - да се намесва в делата на компанията. Вече най-важните решения ще би трябвало да се вземат с утвърждението на четири пети от акционерите, а прехвърлянето на данни от Pirelli към Sinochem също ще бъде стеснен.

Това е обвързвано с все по-активната интервенция на китайската компания в ръководството на Pirelli и възходящата угриженост на управлението на италианската компания и италианските управляващи поради това, написа " Комерсант ".

Според изказванията на италианските управляващи, ограниченията са подхванати в сходство с настоящите в страната правила (от 2019 г.), позволяващи да се ревизират дейностите на задграничните акционери, при положение на евентуална опасност за националната сигурност на страната. Наскоро беше обявено, че усилването на позициите на Китай в Pirelli е провокирало огромно неодобрение у италианското държавно управление и персонално у премиера Джорджа Мелони.

Китайската компания China National Tire & Rubber Co.Ltd (дъщерно сдружение на ChemChina, което беше преименувано на Sinochem след обединение с друга корпорация през 2021 г.) купи мажоритарен дял в Pirelli през 2015 година Sinochem към този момент има 37% дял в италианската компания. Оттогава обаче връзките на Китай със западните страни се трансформираха, както и политиката на китайския акционер в Pirelli.

Напоследък Sinochem от ден на ден се намесва в делата на Pirelli. Така да вземем за пример, предходната година китайската компания изпрати писмо до управлението на Pirelli, в което поучава, на Пекин авансово да бъде изпращана информаиця за всяка среща на водачите на компанията с непознати държавни и дипломатически чиновници, в това число към този момент пенсионирани и италианци.

Друга мярка от италианска страна, е ограничение на прехвърлянето на информация от Pirelli към Sinochem, за " отбрана на стратегическата информация и нововъведенията на компанията ". Италианското държавно управление изяснява тези ограничения с обстоятелството, че технологията на Pirelli, която разрешава следене на геолокацията на коли и събиране на данни за него благодарение на микрочип, вграден в гуми, е сериозно от позиция на националната сигурност на Италия.
 WDP строи склад за €40 милиона в Румъния за Pirelli
WDP строи склад за €40 милиона в Румъния за Pirelli

Той ще бъде подготвен през 2020
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР