Китайският бизнес хвърля поглед към петролните и газови залежи на

...
Китайският бизнес хвърля поглед към петролните и газови залежи на
Коментари Харесай

Китайските компании, които поглеждат към петролните и газови залежи на Ирак

Китайският бизнес хвърля взор към петролните и газови находища на Ирак. Лицензите за 29 плана за рандеман на петрол и газ са ориентирани най-вече към увеличение на производството за вътрешно ползване, като над 20 компании, измежду които европейски, китайски, арабски и иракски, са минали предварителна подготовка. Любопитно е, че китайските компании се трансфораха в единствените задгранични спечелили, като от събота насам завоюваха девет залежи на петрол и газ, до момента в който иракската кюрдска компания KAR Group си обезпечи две, оповестява Reuters.

Видимо липсва присъединяване на най-големите американски петролни компании, макар че иракският министър-председател Мохамед Шиа се срещна с представители на американски компании по време на формалното си посещаване в Съединени американски щати предишния месец. Според министъра на петрола Хаян Абдул Гани китайската компания CNOOC Iraq е спечелила търга за създаване на иракския блок 7 за изследване на нефтени находища, който обгръща централните и южните провинции Дивания, Бабил, Наджаф, Васит и Мутана.
 Снимка 645351
Източник:

Компаниите ZhenHua, Anton Oilfield Services и Sinopec вече са получили предложения за създаване на петролното находище Abu Khaymah в Мутанна, находището Dhufriya във Васит и находището Summer в Мутанна.
 За присъединяване на Китай в какви огромни планове в Унгария се договориха водачите на двете страни
За присъединяване на Китай в какви огромни планове в Унгария се договориха водачите на двете страни

Китайските вложения в унгарската стопанска система към този момент надвишават общо 16 милиарда евро

Основната цел на шестия кръг на лицензиране в Ирак е да се усили добивът на газ, който е предопределен за зареждане на електроцентрали, подвластни от вноса от Иран. Въпреки това липсват предложения за най-малко две залежи със забележителен капацитет за рандеман на газ и това може да подкопае тези старания.

Ирак e вторият по величина производител на нефт в ОПЕК след Саудитска Арабия. Страната беше възпрепятствана в развиването на петролния си бранш от договорни условия, считани за неподходящи от доста огромни петролни компании, както и от повтарящи се военни спорове и възходящ фокус на вложителите върху екологични, обществени и управнически критерии.
 Турция ще разположи спомагателни платформи в богатия на нефт югоизток
Турция ще разположи спомагателни платформи в богатия на нефт югоизток

Анкара желае да усили добива на черно злато и да понижи енергийната си зависимост
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР