Италианските торти Soffioni“ са признати за един от най-вкусните десерти в

...
Италианските торти Soffioni“ са признати за един от най-вкусните десерти в
Коментари Харесай

Италиански мини кексчета, всеки път като ги направя целия вход се събира у нас на кафе

Италианските торти „ Soffioni “ са приети за един от най-вкусните десерти в света.

По традиция е всекидневно да се готвят със особено сирене рикота. Съвременните готвачи на сладкиши обаче все по-често стартират да заменят това сирене с обикновена извара , защото се смята за по-достъпно.

Дълго време рецептата на Софиони се пазеше в най-строга загадка. Но в този момент всеки може да изпече този десерт. И в случай че сте един от тези, ние ще ви споделим най-подробните указания за приготвянето на тези невероятни тортички.

ИТАЛИАНСКИ СЛАДКИШИ

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТО

1 яйце
40 г захар
150 г брашно
25 г масло
1 супена лъжица лимонова кора

СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА

200 г извара
50 г захар
1 яйце
1 г ванилия

ПОДГОТОВКА

Първо вземете дълбока купа и комбинирайте захарта, лимоновата кора и яйцето в нея.

Разбъркайте всичко добре, тъй че захарта да се разтвори изцяло. След това прибавете авансово разтопеното и охладено масло в купата.

След това изсипете пресятото брашно в получената примес и замесете меко гъвкаво тесто.

След това увийте готовото тесто в домакинско фолио и го поставете в хладилника за 15–20 мин. Ще би трябвало да попие малко, до момента в който стане изцяло безпрепятствено в хладилника. Между другото, с цел да не губите това време, можете незабавно да започнете да подготвяте пълнежа.

След като изтече нужното време, изваждаме тестото от хладилника и го разделяме на 6 равни елементи. И по-късно оформяме топка от всяка част и я разпъваме на дребен плосък квадрат. След това деликатно слагаме всеки квадрат в готови форми за кексчета.

Сега да се върнем към тематиката за пълненето. Първо, изварата би трябвало да се настърже през решето, тъй че да стане гладка и хомогенна. След това смесете изварата със захар, жълтък и ванилия до гладка примес.

Внимание! Разбийте настрана белтъка с миксер до плътна пяна. И едвам по-късно, деликатно смесете протеиновата маса в сметаната.

След това слагаме готовия крем с извара във форми, покрити с тесто, и увиваме окачените ръбове на тестото във всяка торта.

За да предотвратите изгарянето на деликатния заряд, не забравяйте да покриете заготовките с фолио, преди да ги поставите във фурната.

В края остава да загреете фурната до 180 градуса и да изпечете сладкишите в нея за 30–35 минути.

По предпочитание Софиони може да се украси с пудра захар или шоколадова глазура. Това ще направи вашите тортички още по-вкусни!

Такъв прочут десерт няма да остави никого апатичен. Любителите на сладкиши с извара ще го оценят изключително.

Надяваме се и на вас да ви хареса. Приятен вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР