Италианските медии нарекоха случилото се “груб неприятелски актИталия се чувства

...
Италианските медии нарекоха случилото се “груб неприятелски актИталия се чувства
Коментари Харесай

Макрон задраскал Мелони от вечерята с Шолц и Зеленски

Италианските медии нарекоха случилото се “груб вражески акт ”
Италия се усеща афектирана и унизена, откакто нейната премиерка Джорджа Мелони бе отхвърлена от вечерята в Елисейския замък в сряда на президента на Франция Емануел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и президента на Украйна Володимир Зеленски.

Най-влиятелните всекидневници на Апенините “Република ”, “Кориере каузи сера ” и “Ла Стампа ” показаха заедно Макрон като основател на отритването на премиерката, определяйки жеста му като “груб вражески акт на Париж ”. Защото по дипломатически канали щабът на Мелони е бил осведомен за вечерята и тя очаквала покана, каквато Макрон и Шолц постоянно са отправяли към предшественика ѝ Марио Драги при разискване на “проблема Украйна ”, само че в този момент мощната жена в Рим бе изолирана много безсрамно.

Като че ли най-груб към президента на Франция е в. “Стампа ”, който акцентира, че Макрон сега желае да играе основна роля около спора в Украйна за да тушира настроенията и всеобщите митинги против него в личната му страна. А тя е обхваната от стачки поради замисляната несправедлива съгласно синдикатите пенсионна промяна и политическите наблюдаващи считат, че занапред следва нагнетяване на общественото напрежение.

Италиански медии показват, че “грубият вражески акт на Париж ” се вписва прелестно във все по-влошаващите се връзки на Франция с Италия и по-точно на тези сред Макрон и Мелони. Защото броени дни откакто първата жена-премиер застана отпред на изпълнителната власт в Рим двамата се счепкаха грубо по въпроса за обуздаването и контрола на мигрантския приток в Европа, след това се сдърпаха за държавните помощи на закъсалите индустриални предприятия, а в последно време имат несъгласия и по въпроса за оказваната помощ на Украйна.

Изредените до тук аргументи карат главните анализаторите да заключат, че Италия няма да бъде включена като равна - нещо, за което Рим претендира, в “оста Париж - Берлин ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР