Италиански влекач, спасил тази нощ 66 мигранти край бреговете на

...
Италиански влекач, спасил тази нощ 66 мигранти край бреговете на
Коментари Харесай

Италианско пристанище отказа достъп на кораб с 66 спасени край Либия мигранти

Италиански влекач, избавил тази нощ 66 мигранти край крайбрежията на Либия, не беше позволен в италианско пристанище, съобщи ДПА.

Според голям брой медийни известия италианското вътрешно министерство е ядосано на екипажа на " Вос Таласа ", че е прибрал мигрантите, вместо да остави избавителните дейности на либийската брегова защита.

" Изборът да извадят тези противозаконни мигранти евентуално е бил техен ", сподели помощник-секретар във вътрешното министерство Стефано Кандиани пред държавното радио РАИ. Използваната от Кандиани дума " противозаконни " допуска, че измежду мигрантите няма евентуални бежанци, само че няма удостоверение да е по този начин.

Позовавайки се на вътрешното министерство, РАИ и информационна организация АНСА показват, че излаз от безизходицата е открит посредством прехвърлянето на мигрантите на транспортен съд на италианската брегова защита.

Възможно е, само че е към този момент не е доказано, италианската брегова защита да докара мигрантите в Италия. Кандиани съобщи, че няма да бъде заплашен животът на нито един човек.

Новото италианско държавно управление, в което взе участие антиимигрантската партия " Лига ", желае мигрантите да бъдат прехващани и връщани в Либия, вместо да бъдат допускани в Европа. Лидерът на " Лига " и вътрешен министър Матео Салвини към този момент върна от италиански пристанища избавителни кораби на благотворителни организации и счита да прави същото с задгранични кораби, участващи в морски задачи на Европейския съюз. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР