Италиански съдии са се видели в чудо, тъй като не

...
Италиански съдии са се видели в чудо, тъй като не
Коментари Харесай

Крадец-рецидивист не може да бъде осъден заради брат близнак

Италиански съдии са се видели в знамение, защото не могат да осъдят крадец-рецидивист, който има брат близнак и чиновниците на Темида са затруднени да открият кой тъкмо е направил закононарушенията , оповестява ДПА.
 
Странният случай на Едуард Труши завърши с оправдаването му от съд в град Верона. Намерените ДНК доказателства не можаха да открият дали той или идентичният му брат близнак са били на мястото на престъплението.
 

Адвокатът на Едуард Труши, Фабио Порта, напомни, че това съдиите да се окажат безпомощни се случвало за трети път. Те не повдигнали обвинявания против клиента му през 2016 и 2017 година, защото той не можел да бъде разпознат по неоспорим метод с ДНК доказателства.
 
Братята Труши са от албански генезис и имат доста близки генетични профили. За да се направи по-обстоен ДНК разбор, обаче са нужни доста скъпи проби, за които полицията няма задоволително средства, с цел да си ги разреши. Близнаците са с идентични прически и идентични татуировки. Само пръстовите им отпечатъци ги разграничават, само че те постоянно носят ръкавици. И двамата имат богати престъпни досиета и имената им бяха свързани с над 100 обири по домовете.
 
При все това Едуард не се е измъкнал напълно от правораздаването. Друг съдийски състав, в град Порденоне, го осъдил на 5 години затвор за обир и търговия с крадени движимости. Вината на Едуард била несъмнено потвърдена, защото по време на закононарушенията брат му Едмонд бил в пандиза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР