Италианската спасителна организация Имърджънси каза, че в ранните часове днес

...
Италианската спасителна организация Имърджънси каза, че в ранните часове днес
Коментари Харесай

Спасиха 105 мигранти от лодка без гориво край Либия

Италианската избавителна организация " Имърджънси " сподели, че в ранните часове през днешния ден е избавила 105 мигранти от надуваема лодка, останала без гориво в интернационалните води наоколо до либийския бряг, заяви ДПА.

Сред мигрантите е имало и бременна в седмия месец жена, 29 малолетни, 25 от които без компаньон, предава Българска телеграфна агенция.

В известието на организацията в Туитър се показва, че корабът на " Имърджънси " е получил позволение да дебаркира в югоизточното италианско пристанище Бриндизи. Очаква се той да дойде там в петък.

12-метровата надуваема лодка " е имала съществени градивни проблеми и се е пълнела с вода ", сподели представителя на " Имърджънси " Емануеле Нанини. Той добави, че обстановката е била прекомерно рискова за хората в лодката и също така метеорологичните условия са се влошили.

Нанини съпостави обстановката с потъването на лодка с мигранти край южните крайбрежия на Италия доскоро повече от седмица. Потвърдените смъртни случаи от това злополучие доближиха 71, откакто спасителите откриха тялото на 3-годишно момиче във водите наоколо до морския курорт Стекато ди Кутро. Около 80 души оцеляха след случая, само че други към момента се водят изчезнали, напомня ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР