Италианската полиция конфискува вили и яхти на стойност 140 млн.

...
Италианската полиция конфискува вили и яхти на стойност 140 млн.
Коментари Харесай

Италия конфискува яхти и вили на руски олигарси за 140 млн. евро

Италианската полиция конфискува вили и яхти на стойност 140 млн. евро от четирима съветски олигарси, които са включени в санкционния лист на Европейски Съюз за Русия, заяви в събота " Гардиън ".

Вила на милиардера Алишер Усманов в Сардиния, както и друга вила, благосъстоятелност на тв водещия в съветската държавна телевизия Владимир Соловьов, са били конфискувани, оповестиха полицейски източници.

Задържани са и яхти, принадлежащи на най-богатия човек в Русия - Алексей Мордашов, както и на Генадий Тимченко, който има близки връзки с Владимир Путин.

Смята се, че през последните 20 години съветските олигарси са си накупили голям брой парцели в привлекателни местоположения в Италия. Според източниците на " Гардиън " се чака още сходни първокласни притежания да бъдат иззети през идващите дни.

Италианските банки са получили инструкции от разследващия отдел на Централната банка на страната в петък да оповестят за всички подхванати от тях ограничения за заледяване на активите на хора, които се намират в листата със глобените лица.

Роденият в Узбекистан Усманов, който е в бизнеса с метали, както и има телеком, е добре прочут в Италия като притежател на голям брой парцели в Сардиния.

Според италианските медии Мордашов има вила на същия остров на стойност 66 млн. евро. Ако се вземат поради активите на цялата му фамилия, съгласно " Форбс " благосъстоянието на Мордашов се прави оценка на 29,1 милиарда евро преди глобите. Конфискувана е и 65-метровата му яхта " Лейди М ", на стойност 65 млн. евро, която се е намирала в северозападното пристанище Империя.

Корабът на Тимченко " Лена " коства 50 млн. евро и е бил арестуван покрай Сан Ремо. Богатството на Тимченко е насъбрано в търговията с горива, Путин го е представял като един от своите близки хора.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/lena-yacht-ap-bta.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " /> Италианска полиция пред " Лена " на Тимченко.

Соловьов към този момент се оплака по съветската държавната телевизия, когато в края на предишния месец стана ясно, че е заплашен да се раздели с първокласната си италианска вила.

" Внезапно някой взема решение, че този публицист е към този момент в листата със наказания. И се протяга ръка на недвижимата ви благосъстоятелност. Почакайте малко. Вие ни казвахте, че в Европа собствеността е свещена ", разгласи той.

Преди това Германия и Франция постановиха запор на две яхти на съветски олигарси, глобени от Европейски Съюз.

„ Форбс “ заяви, че яхтата на Усманов „ Дилбар “, оценена на 600 милиона $, е била арестувана от немските управляващи в Хамбург, където била за ремонт.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/dilibar-ap-bta.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 460 " /> " Дилибар "
Другата блокирана яхта е на притежателя на „ Роснефт “ Игор Сечин. Тя е била арестувана на Лазурния бряг, оповестиха френските управляващи.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/amore vero-ap-bta.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 467 " /> " Amore Vero " на Сечин

Европейски Съюз работи много бързо по отношение на лицата, считани за близки до Кремъл. Англия е много по-бавна, отбелязва " Гардиън ". Все отново английският министър председател Борис Джонсън беше представен в събота да споделя, че още в понеделник в Народното събрание ще бъдат импортирани ремонти в законодателството на страната за икономическите закононарушения, с цел да се даде опция на държавното управление да форсира дейностите си.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР