Парламентът на бившата съветска република Молдова днес гласува за произвеждане

...
Парламентът на бившата съветска република Молдова днес гласува за произвеждане
Коментари Харесай

На 20 октомври Молдова ще гласува на референдум за присъединяване в ЕС

Парламентът на някогашната руска република Молдова през днешния ден гласоподава за производство на референдум за участието в Европейски Съюз по едно и също време с президентските избори на 20 октомври, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Членството в Европейски Съюз е съществена точка в политиките на президентката Мая Санду, която сочи Русия и корупцията за двете най-големи закани за суверенитета на граничещата с Румъния и Украйна страна.

Молдова бе наранена от нахлуването на Русия в Украйна и осколки от дронове и ракети няколко пъти паднаха на нейната територия.

Предложението за датата на референдума бе подкрепено от общо 56 депутати в 101-членния парламент. Законодателите по-късно бързо утвърдиха същата дата за президентските избори, на които Санду ще се опита да завоюва втори мандат.

Опозиционните партии, които поддържат установяването на по-близки връзки с Москва, се опълчват на напъните на Санду за европейска интеграция, разяснява Ройтерс. Двадесет и четирима депутати не участваха в гласуването за референдума.

Конституционният съд на Молдова към този момент даде утвърждението си двете гласувания да се произведат по едно и също време.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР