Италианската полиция е арестувала 18 души, сред които - кмет,

...
Италианската полиция е арестувала 18 души, сред които - кмет,
Коментари Харесай

В Италия разбиха група, промивала мозъци на деца с електрошок за продажба на приемни родители

Италианската полиция е арестувала 18 души, измежду които - кмет, лекари и обществени служащи, за това, че са " промивали мозъка " на деца от уязвими групи, като ги карали да мислят, че са насилвани от родителите си. Целта е била децата да бъдат предадени на приемни родители, заяви The Guardian.
Разследването е почнало през 2018 година и е разкрило незаконна мрежа от лица, извършващи обществени услуги, които употребявали способи, включително електрошок, с цел да накарат децата да повярват, че са били подложени на полово принуждение. 
Социалните служащи предавали децата на приемни фамилии в подмяна на пари в брой, до момента в който подаръците и писмата от същинските им родители са били скривани. По-късно те са открити от полицията. Информацията е доказана от полицията в Бибиано за AFP.
" Тези обвинявания, в случай че се потвърдят, плашат и шокират. ", разяснява министър-председателят на Италия Джузепе Конте на срещата на Г-20 в Киото. 
Сред арестуваните са психолози и самият кмет на Бибиано.
За да " промият мозъка " на децата, задържани подправяли детските рисунки да наподобяват по този начин, като че ли имат полов подтекст и употребявали електрошокова терапия като " дребна машинка за памет " за основаването на подправени мемоари за грубо отношение.
Разследването е под кодовото име " Ангели и демони ", съобщи  La Repubblica.
По думите на следователите задачата на задържаната група е била да вземе децата от фамилиите, намиращи се в затруднено обществено състояние и да ги даде за пари на други родители, добавя италианското издание Corriere della Sera.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР