Италианската мафия отклонява ваксините далеч от тези, които имат най-голяма

...
Италианската мафия отклонява ваксините далеч от тези, които имат най-голяма
Коментари Харесай

Италия се опасява, че мафията е проникнала в кампанията за ваксинация

Италианската мафия отклонява имунизациите надалеч от тези, които имат най-голяма потребност от тях, притесняват се депутатите.
Докато Италия се бори да приложи своята неуверена акция за имунизация, антимафиотската комисия на Народното събрание проверява дали незаконните синдикати пренасочват имунизациите към своите другари за сметка на възрастни и уязвими, изключително на юг, където те постоянно упражняват надзор върху здравните управляващи, заяви " Политико ", представени от БГНЕС.
Продължаващото повишаване на смъртните случаи от COVID-19 в Италия, откакто темпът се забави фрапантно в прилежащите страни, накара някои, в това число премиера Марио Драги, да упрекват по-младите хора за пререждане на опашката за имунизиране.
На конференция в четвъртък вечерта Драги сподели: „ С каква съвест някой прескача опашката, знаейки, че това оставя различен човек уязвим, който е на повече от 65 години или е нежен и за който има съответен риск от гибел? “
Институтът за интернационалните политически проучвания (ISPI) мозъчен концерн, откри, че 8000 живота в Италия са могли да бъдат избавени от януари, в случай че ваксини са по-фокусирани върху възрастните хора.
Но нарастват опасенията, че мафията употребява силата си, с цел да бъдат някои хора имунизирани по-рано. Броят на здравните служащи - част от първата вълна от имунизираните - набъбна съмнително, изключително в райони като Апулия. Администраторите, информационните консултанти и даже строителите, работещи на здравни обекти, получиха ваксина, откакто бяха добавени в листата с предпочитани лица.
И разхлабеното пояснение на насоките на здравното министерство разреши на 20-те района на Италия, които дават отговор за опазването на здравето, да разпределят имунизациите измежду хора с връзки и групи като политици, юристи, съдии и публицисти. В три южни района - Сицилия, Калабрия и Кампания – са направени на хора с връзки толкоз или повече от имунизации, спрямо хората на възраст над 80 години.
Най-малко 1000 обвинени, „ пререждащи опашката ” са разследвани от разнообразни полицейски сили и прокурори в Италия, в това число 150 единствено в Палермо.
Кметът на Корлеоне в Сицилия подаде оставка, откакто беше упрекнат в корист с ситуацията си, с цел да получи ваксини за себе си и своите съветници.
Това накара парламентарната комисия за битка с мафията да изиска имената на имунизираните. Марио Джарусо, член на комисията и дълготраен антимафиоти, съобщи пред „ Политико ”, че е изискал описи с имена от няколко южни района, където броя на имунизираните по групи буди подозрения.
Той сподели: „ Ваксинират се хора, които са отвън която и да е предпочитана категория, посочена от държавното управление, изключително в някои райони, където има огромно наличие на мафията, и подозираме, че мафията ръководи имунизациите. “
В райони като Калабрия управляващите постоянно са били поставяни под контрола на централното държавно управление заради навлизане на мафията, означи Джиарусо.
 718 умряли за денонощие след заразяване с ковид в Италия 718 умряли за денонощие след заразяване с ковид в Италия
Италия записва през днешния ден 718 смъртни случаи, свързани с ковид. Това е съществено нарастване по отношение на регистрираните в четвъртък 487 умрял...
Но даже и в региони, където мафията оказва надалеч по-малко въздействие, разпространяването на имунизацията не съумя да даде приоритет на по-възрастните жители, споделят специалисти.
Членовете на военните и пандизчиите получиха предпочитан статут, както и над 1 милион учебни и академични чиновници, макар че множеството преподаватели се работят онлайн.
Според Матео Вила, откривател в мозъчния концерн ISPI, повода за неуспеха в тактиката на държавното управление е неналичието на ясни насоки.
Подобно на други страни, Италия дава приоритет на хората над 80 години, на работещите в домовете за грижи и здравните служащи. Но под натиска да бъде водач в конкуренцията за имунизация, Италия дава пробиви на здравни служащи с доста по-бързи темпове, в сравнение с над 80-те години. " Всички здравни служащи бяха имунизирани до края на януари. Но това беше направено за сметка на възрастните хора ", сподели Вила.
В края на януари седем от 10 ваксини са отишли при лица под 60-годишна възраст. Към 31 март Италия към този момент изоставаше от задачата на Европейски Съюз 80% от над 80-годишните да са получили най-малко по една доза.
 Италия разхлабва част от ограниченията против пандемията Италия разхлабва част от ограниченията против пандемията
От идната седмица Италия разхлабва част от рестриктивните мерки поради ковид в страната, съобщи Bioomberg. Отпадат ограничения, които с...
Дори в този момент повече от 60-годишните са били имунизирани, в сравнение с тези над 80.
Драги се оплака, че броят на здравните служащи непрестанно нараства и подреди да се обърне внимание на възрастните хора.
„ Трябва да имунизираме предпочитано всички хора на възраст над 70 години “, сподели той.
Драги назначи Франческо Филиуоло, армейски военачалник и специалист по логистика, да върне в релсите имунизационната акция.. Но Италия регистрира 718 смъртни случая от ковид в петък, което е най-голямото всекидневно нарастване от декември.
Джиарусо, антимафиотският сенатор, даде обещание да се оправи с мафиотите. „ Трябва да проверим кой е прередил опашката. Тези хора лишават имунизацията от тези, чийто живот е изложен на риск. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР