Италианската Коза Ностра, арабските кланове и руската мафия: печалбата на

...
Италианската Коза Ностра, арабските кланове и руската мафия: печалбата на
Коментари Харесай

На мафиотската сцена в Европа има доста играчи

Италианската Коза Ностра, арабските кланове и съветската мафия: облагата на незаконни групировки, опериращи в Европейски Съюз, доближава над 100 милиарда евро годишно.

Според полицията на Европейския съюз Европол като цяло в Европейски Съюз работят към 5000 проведени незаконни групи. Според отчета на италианския проучвателен център Transcrime, отдаден на интернационалната престъпност през 2016 година, облагата им е към 110 милиарда евро годишно: това е към един % от общия Брутният вътрешен продукт на Европейския съюз.
Според Transcrime най-голямата част от тази сума (28 милиарда евро годишно) се прави от нарушители в наркотрафика. Данъчните измами, по-специално престъпните схеми с начисляване на Данък добавена стойност, се трансформират във все по-печеливш бизнес. Други противозаконни действия включват трафик на хора, контрабанда и противозаконна търговия с тютюневи произведения и оръжия.
По-голямата част от постъпленията се перат посредством легални компании: такива компании са ситуирани най-вече в Южна Италия, където проведената престъпност има дълбоки корени, както и в огромните европейски пристанища и гранични райони на Европейски Съюз.

Италианска мафия

Трите най-големи италиански мафиотски структури включват групата Ндрангета от района Калабрия, неаполитанската Камора и сицилианската Коза Ностра. Заслужава да се означи, че Ндрангета се смята за един от най-богатите и авторитетни незаконни кланове в света и в допълнение към Европа оперира в Америка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР