Италианската компания Silversea предлага луксозни ваканции на круизни кораби от

...
Италианската компания Silversea предлага луксозни ваканции на круизни кораби от
Коментари Харесай

Кой и защо разряза круизен кораб на две

Италианската компания Silversea предлага първокласни ваканции на круизни кораби от 10 години. Във флотилията си имат осем големи кораба, които кръстосват морета и океани със стотици хора на борда.

Конкуренцията и възходящият размер на работа карат притежателите да прибегнат до едно ексцентрично решение - да разрежат един от корабите си на две и да го удължат с 15 метра.

Silver Spirit пусна котва на пристанището в Палермо, с цел да бъде подложен на първата по рода си процедура. 36-тонният транспортен съд ще бъде продължен от 195.8 до 210.7 метра с труда на над 500 служащия. Очаква се цената на реконструкцията да доближи или надвиши 100 милиона $.

Но това е надалеч по-изгодно от построяването или закупуването на нов, по-голям круизен транспортен съд. След дисекцията и повторното сглобяване, потенциалът на Silver Spirit ще се усили с 12%. На гостите ще се показват и още улеснения, които ще доведат и до повишение на цената и възвръщане на инвестицията.

А самата процедура по делене на кораба на две провокира задоволително интерес към него, макар че се появиха и съмнения дали след нея всичко ще бъде задоволително надеждно, написа CNN. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР