Италианската финансова полиция иззе над 700 милиона евро в хода

...
Италианската финансова полиция иззе над 700 милиона евро в хода
Коментари Харесай

Големи банки в Италия участвали в незаконна продажба на диаманти

Италианската финансова полиция иззе над 700 милиона евро в хода на разследване за противозаконни продажби на диаманти, в които са забъркани четирите най-големи банки в Италия, съобщи Франс прес, като се базира на локални медии.

Около 84 милиона евро са конфискувани от Банко БМП (Banco BMP), 35,5 милиона евро от Монте деи Паски (Monte dei Paschi), 32 милиона от УниКредит (Unicredit) и 11 милиона от Интеса Санпаоло (Intesa Sanpaolo), написа в. " Кориере каузи сера ".

Заповеди за конфискация са издадени и против две брокерски компании на диаманти - Intermarket Diamond Business и Diamond Private Investment, надлежно за 253 и 328 милиона евро.

Тези компании са разследвани по съмнение, че са употребявали посредничеството на банките за продажба на диаманти на доста по-висока цена от действителната. Следствието стартира откакто телевизионно предаване през 2016 година разкри, че диамантите, предлагани от двете брокерски компании, са били на двойно по-висока цена от действителната на интернационалния пазар на диаманти, прибавя вестникът.

Банките, които работили като медиатори сред клиентите и брокерите, взимали големи комисиони, прецизира Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР