Италианската агенция за киберсигурност съобщи, че хакерски атаки са направили

...
Италианската агенция за киберсигурност съобщи, че хакерски атаки са направили
Коментари Харесай

Хакери атакуваха няколко от най-големите италиански банки

Италианската организация за киберсигурност заяви, че хакерски офанзиви са създали неосъществим достъпа до някои от услугите на най-малко пет банки в страната.

Говорител на организацията съобщи пред Reuters, че измежду банките, обект на офанзивата, са Intesa Sanpaolo, Monte dei Paschi di Siena, BPER Banca, FinecoBank и Banca Popolare di Sondrio.

Агенцията " разпознава повторното активиране на акциите за офанзиви за отвод на услуга (DDoS) от проруски групи против национални институционални субекти ", се споделя в изказването.

При DDoS офанзивите хакерите се пробват да наводнят мрежата с извънредно огромни размери трафик на данни, с цел да я сковават, добавя Reuters.

Източник от една от банките, станали обект на офанзивата, съобщи, че уеб сайтът им се е сринал заради огромния трафик, само че единствено за къс интервал от време, а мобилното приложение е работило постоянно.

Агенцията за киберсигурност заяви, че е предоставила експертна помощ на банките, които са станали обект на офанзиви от страна на деятели от групата Noname057(16), с цел да се смекчи резултатът от зловредните дейности.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР