Италианката София Годжа спечели второто спускане от Световната купа по

...
Италианката София Годжа спечели второто спускане от Световната купа по
Коментари Харесай

София Годжа спечели второто спускане въпреки фрактурите

Италианката София Годжа завоюва второто втурване от Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами в швейцарския зимен център Санкт Мориц. Олимпийската шампионка от 2018 година Годжа, която счупи два пръста на лявата си ръка при вчерашното втурване, финишира първа за 1:28.85 минути.

След като получи контузията в петък 30-годишната италианка беше откарана в болница в Милано, където бе оперирана и се завърна за днешния старт, състезавайки се с шина на ръката. Тя записа 15-и триумф в втурване и общо 20-и в кариерата си в Световната купа.

Двукратната международна шампионка в спускането от Санкт Моритц 2017 и Оре 2019 Илка Щухец (Словения) зае второто място с закъснение от 0.43 секунди, а на трета позиция приключи германката Кира Вайдъл на 0.52 секунди.

Четирикратната носителка на Големия бистър глобус Микаела Шифрин (САЩ) даде четвърто време в днешното втурване, финиширайки на 0.61 секунди от Годжа, а победителката от вчерашното съревнование Елена Куртони (Италия) се подреди осма с закъснение от 1.16 секунди.

София Годжа води в класирането за дребния бистър глобус в спускането с 380 точки, пред златната медалистка от Пекин 2022 Корин Сутер от Швейцария с 218 и Щухец със 192.

В генералното нареждане за Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите води Микаела Шифрин с 475 точки, пред Годжа с 425 и Уенди Холденер (Швейцария) с 366.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР