Italian Open, първи кръгГригор Димитров – Брендън Накашима 6-3 6-4Григор

...
Italian Open, първи кръгГригор Димитров – Брендън Накашима 6-3 6-4Григор
Коментари Харесай

Колебливо, но успешно начало за Григор Димитров в Рим


Italian Open, първи кръг
Григор Димитров – Брендън Накашима 6-3 6-
4

Григор Димитров не сподели най-хубавата си форма, само че съумя да преодолее Брендън Накашима в първия кръг на шампионата в Рим. Най-добрият ни тенисист се наложи с 6-3 6-4 и ще играе против Стефанос Циципас.

Началният удар на българина през днешния ден надалеч не бе благонадежден, като той позволи 6 двойни неточности (включително във значими моменти) и вкара едвам 45% от първите си сервиси . Докато форхендът работеше добре и бе главен източник на уинърите му, бекхендът не беше постоянен и множеството непредизвикани неточности пристигнаха от тази страна.

Димитров по този начин и не откри ритъма си до края на мача, само че съумя да стори задоволително, с цел да преодолее международния №76, който също изпитваше усложнения в подаванията си.

Началото бе по-добро за Григор. Успяваше да се отбрани против първичната експанзия на противника си и да дочака негови неточности. При 1-1 и 15-30 направи точно това, стигайки до два брейкбола. Още първият бе осъществен.

Последва първи спад в представянето на някогашния №3 и американецът получи късмет за рибрейк. Димитров бе покрай двойна неточност, само че я избегна и изравни за 40-40. Накашима записа първия си уинър, с цел да си обезпечи нов късмет за пробив и при него българинът не съумя да вкара сервис – 2-2.

И двамата тенисисти играеха най-вече на втори сервис. Първата ни ракета поведе с 40-0 в идващото си подаване, само че позволи равнене и още веднъж бе подложен под напън. Григор излезе изцяло от темп и непредизвиканите неточности продължиха да се натрупат – форхенд надалеч в навън даде нов брейкбол на Накашима, само че вкараният първи начален удар оказа помощ заплахата да бъде обезвредена. Геймът се трансформира в същински маратон, а след третия дюс последва нов късмет за пробив – още веднъж избавен, с помощта на добър сервис. В последна сметка резултатът стана 3-3.

% вкаран първи сервис до 3-4:
Григор Димитров: 43%
Брендън Накашима: 42%

Бе ред американецът да бъде подложен напрегнат. Макар да имаха под 50% вкаран първи сервис, и двамата се измъкваха от неприятните обстановки точно с положителни начални удари. Накашима избави брейкбол, след което позволи двойна неточност и още веднъж изостана. Григор имаше добър късмет да пробие при идната си опция, само че не се възползва – дългите разигравания завършваха главно в интерес на Брендън. Димитров трябваше да изчака до брейкбол №4, преди да спечелва след удар в мрежата на съперника му.

Дори и да не играеше най-хубавия си мач, Григор се бореше за всяка точка и при 5-3 30-30 дочака неточност на съперника си, с цел да получи сетбол. Последва нова дълга точка, в която обаче някогашният №3 също не бе акуратен. При втория си късмет се отбрани отлично и непредизвикана неточност №11 на Накашима постави завършек на частта – 6-3.

Втората част още веднъж стартира нерешително и за двамата, само че българинът се възползва по-добре от разкрилите се благоприятни условия. След като мина през дюс в своето подаване, той поведе с 0-40 от посрещане и си създаде ранен пробив.

Отговорът на противника му не се забави. Слайс бекхендът на Димитров не функционираше на нормалното равнище и подари късмет за рибрейк на противника, а двойна неточност направи резултата 2-1. Накашима усъвършенства представянето си и при 2-2 30-30 получи нови три брейкбола след непредизвикани неточности на съперника си, само че Григор не се пречупи.

При 5-4 американецът трябваше да сервира за оставане в дуела, само че геймът стартира зле за него. Форхенд уинър и добър минаващ удар дадох задатък от 0-30 на българина, който скоро получи два поредни мачбола. Още първият се оказа сполучлив.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР