ИТ гиганти обявиха съвместен проект, целта на който е да

...
ИТ гиганти обявиха съвместен проект, целта на който е да
Коментари Харесай

Нов проект ще прави браузърите съвместими

ИТ колоси оповестиха взаимен план, задачата на който е да подсигурява, че известните браузъри Chrome, Edge, Safari и Firefox ще обезпечат на потребителите еднообразно преживяване при сърфиране в мрежата, разгласи Димитър Ганев, съучастник в българската софтуерна компания "E-CARD ", която е в топ 50 в Европа. Зад самодейността стоят Гугъл, Microsoft, Apple, Mozilla Foundation и други компании.
Партньорите в плана работят върху взаимен бенчмарк за браузъри, наименуван Interop 2022. Още от 2019 година те разискват по какъв начин да се оправят с проблеми, които пречат на потребителите да получат най-хубавото преживяване във всички браузъри, изясни Димитър Ганев.
Бенчмаркът се концентрира върху 15 „ проблемни” области в браузърите, които затрудняват основаването на оптимални универсални решения заради разнообразието от платформи. Гугъл, Microsoft, Apple, Mozilla, Bocoup и Igalia са решени да подсигуряват, че браузърите работят по сходен метод в тези проблематични области. Става въпрос за потреблението на каскадни пластове, възпроизвеждане на цветове, приплъзване (скролиране), ръководство на формуляри и други функционалности.
Всеки заинтригуван може да посети бенчмарк уеб страницата и да оцени напредъка, който софтуерните колоси са постигнали в усъвършенстването на Chrome, Edge, Safari и Firefox. Точки се начисляват както на постоянни, по този начин и на пробни версии на браузърите с пояснения по какъв начин се прави оценка качеството на даден артикул, сподели Димитър Ганев от "E-CARD ".
Interop 2022 е дълголетен план. Той е изключително значим за разработчиците на браузъри, които се явяват други възможности на преобладаващия Гугъл Chrome. Повечето уеб сайтове са основани за Chrome, тъй че на останалите разработчици може да се наложи да приведат характерностите на своите артикули в сходство с технологиите на Гугъл, с цел да дават сравнимо качество при проявление на уеб страниците.
По данни на Statcounter, браузърът Chrome заема 64,92% от пазара, тъй че останалите разработчици ще би трябвало да следват водача по един или различен метод. Надеждата е, че бенчмарк със характерни индикатори ще помогне на съперниците да поддържат и даже да усилят търсенето на своите артикули.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР