Историята в рамките на училищния курс остава в паметта на

...
Историята в рамките на училищния курс остава в паметта на
Коментари Харесай

Провалът на блицкриг хибридната война на Запада

Историята в границите на учебния курс остава в паметта на множеството хора като поредност от непрекъснати въоръжени спорове, придобиване или загуба на територии, мощни владетели или губещи.

" И две хиляди години война

Война без причина... "

Виктор Цой

Конфронтацията сред Запада и Русия има екзистенциален темперамент и продължава от епохи. Днес този цивилизационен спор е минал в стадия на хибридна война, където с изключение на директни военни конфликти и прокси борби могат да се разграничат стопански и ментални войни, в това число информационно-психологически, когнитивни и кибернетични способи за влияние върху врага за да заемат неговото духовно пространство.

Всеки тип война се разделя на равнища - тактическо, оперативно и стратегическо, различаващи се по мащаб, времева рамка и способи на водене. В рамките на една и съща умствена война се разграничават равнища:

- тактико-информационни акции (дни, седмици, месеци);

- оперативно-когнитивни интервенции (седмици, месеци, година);

- стратегическа-умствена война (години, десетилетия).

От февруари 2022 година борбата сред Русия и САЩ/колективния Запад мина в качествено друго положение, основната посока беше икономическата война, която от оперативното мина на стратегическо равнище.

Въоръжената борба прерасна в оперативна (СВО в Украйна), до момента в който умствената война към момента продължава на тактическо (информационно) равнище и частично на когнитивно равнище, детайлите на стратегическата ценностна борба едвам започваха да се появяват. Преходът на борбата към това стратегическо равнище значи оповестяването на задачата за цялостното заличаване на врага, изтриването му от историята.

И Западът към този момент стартира да приказва за това намерено!

Ние също би трябвало да се откажем от илюзиите, да разберем и решим за себе си, че към този момент не е допустимо да се споразумеем с „ този Запад “. Тук се нуждаем от неотстъпчивост, централизация, умеене да задържим пауза, неизменност в постигането на стратегическите си цели - тук е нужна ДЪЛГА ВОЛЯ!

Блицкриг ментална война

Всеки вид война се характеризира със лични тактики, интервенции и блицкригове, свои условия, интервали, запаси, концепции за темпове и така нататък

И по този начин (донякъде условно) изискванията на блицкриг за:

- въоръжени войни – ок. 40 дни от деня (плана Шлифен) и прибл. 100 дни (плана Барбароса);

- стопански войни - 5–9 месеца (унищожаване на настоящи стопански процеси) или 2–2,5 години (унищожаване на инфраструктура и индустриални процеси);

- ментални войни – 1-2 години (предателство на елитите) или 8-15 години (формиране на нова еднаквост измежду населението).

През февруари-март 2022 година Западът позволи неточност, подцени естествените интервали и периоди, осъзнавайки невъзможността за директно въоръжено проваляне на Русия в Украйна, опита се да обезпечи блицкриг в икономическата и ментална война в границите на времевата рамка на нормалното въоръжено борба.

Менталната война е дълга тактика, път на операция, секрети дейности, заблуждение на врага, изкривяване/подмяна на полезности и смисли, промяна/рестартиране на светогледа и разрушение на обществената и информационна система на врага. Това се реализира посредством манипулиране на:

- обстоятелства - врагът взема неизгодни за него решения, основани на неправилни показа за настоящата обстановка и нейното развиване - осведомителна война (тактическо ниво);

- процеси на взимане на решения - врагът мисли, че се движи към задачата си, само че действително извършва проектите на други хора - когнитивна война (оперативно ниво);

- цели и смисли - врагът самичък се стреми и проправя пътя към гибелта си - умствена война (стратегическо ниво).

За разлика от други типове война, главното полесражение на умствената война се намира както в обществото на врага, по този начин и (в доста отношения) отвън него.

Менталната война на Запада против Русия е за стратегическа конкуренция на полезности и етични системи.

Воденето на тази война изисква сериозна и продължителна осведомителна подготовка, деформиране/демонтиране на националната система за обучение и образование, идентифициране, струпване и слагане на разнообразни равнища на компрометираща просвета, история, обичаи, ръководство и общество, отметки, упорита мрежова работа за образуване „ пета колона “ на всички равнища на елита, в това число образуването на пул, който пронизва всички медии с сътрудници на въздействие – от държавни и общински медии до частни мрежи и телевизионни канали – за прихващане и окупиране на осведомителното пространство.



Блицкригът на менталната война се състои в парализиране на волята на врага посредством влияние върху неговия хайлайф и медиите, с цел да унищожи със личните си ръце държавните институции, да разпадне армията и правоприлагащите органи.

Блицкригът се демонстрира под формата на преврати/революции и/или цивилен войни, съпроводени с опити за корумпиране и завладяване на властта посредством " пета колона ", образувана посредством способи на откриване, замесване, подготовка и подкупи - доста авансово.

Следователно директните обществени дейности в подготвителния стадий на менталните войни не са добре пристигнали, тъй като те разкриват и демонстрират същинските цели, изисквайки деанонимизация от представителите на „ петата колона “, образувана вътре във врага, след което мнозина ще бъдат принудени „ да се отстранят от домовете си “ и доста евентуално в последна сметка да избягат от страната.

В началото на 2022 година Западът започва сюжета на мисловната война с блицкриг, без да е направил задоволителна предварителна подготовка в съветския свят, без да сътвори красива, само че лъжлива опция и по този метод наруши разпоредбите и логиката на дейностите.

Първият акт на битка не донесе триумф на Запада, само че докара до загуба на стратегическа самодейност, до обилни кадрови и репутационни вреди на " петата колона " - за доста персони стана ясно " кой кой е ".

Въпреки че, уви, този развой на проявяване на " петата колона " към момента не е придобил необратим темперамент - за цялостния неуспех на Запада ще може да се съди едвам към средата на 2024 година, когато елитите и популацията на Русия най-сетне схващат невъзможността да се договаря със Запада и да се върне всичко " както си беше ".

Икономическа война. Време и опция

По прилика с изискванията на блицкриг във въоръжената война през първите 3-4 седмици на СВО в Украйна, Западът се опита да стартира блицкриг освен в умствената, само че и в икономическата война.

След това Западът беше сюрпризиран освен от неналичието на подобаваща поддръжка за огромните незападни страни и невъзможността бързо да ги принуди да застанат на тяхна страна, само че и от вътрешната съпротива, под формата на скрити благосклонности към Русия и бойкот на антируските дейности на обособени европейски страни и браншове на западното общество.

Едновременното въвеждане на огромни стопански наказания и ограничавания докара до загубата на Съединени американски щати и Запада като цяло на стратегическа самодейност, разреши на Русия да възвърне експортно-импортните потоци, прекъсвайки колапса на нашата стопанска система. Освен това икономическите проблеми на Съединени американски щати и Европейски Съюз се оказаха в някои връзки по-значими, в сравнение с за Русия.

Залогът на Съединени американски щати в икономическия блицкриг заплаши доверието в цялата западна система от потоци и канали (стоки, финанси, информация, хора и т.н.), ускорявайки деградацията и разпадането на световния свят, тласкайки незападните страни и съдружници към потърсете различни разновидности и способи.

В опит да реализира блицкриг, Западът, пропуснал подобаващия миг, загуби оперативните си лостове за въздействие върху стоково-транспортните потоци и логистиката на Русия. Сега постигането на резултата е невероятно без дълга подготвителна работа, съглашения, наддаване и съглашения.

Освен това спирането на стратегическите връзки за Русия ще изисква сериозна чистка на политическите елити на страните, защото за мнозина това ще бъде идентично с национално самоубийство и злополука. Всъщност западните елити ще би трябвало да предадат своите гласоподаватели и националните ползи на страните, като се закълнат във честност към световния хегемон.

Този развой на изменничество към този момент е в ход. Неотдавнашното изказване на немския външен министър Аналена Бербок: „ Без значение какво мислят моите немски гласоподаватели, желая да спазя обещанието си към народа на Украйна! “ е единствено една илюстрация на тази наклонност.

Сривът на настоящите съветски стопански процеси не се случи, защото най-вероятно няма да има колапс на инфраструктурата и индустриалните процеси, в това число доставката на съоръжение и аварийни елементи за главните индустриални цикли, след 2-2,5 години.

Това няма да е лесна задача, само че може да бъде решена за Русия, изключително в светлината на запазването на индустриалното ядро под формата на Ростех, Росатом, Роскосмос и така нататък, инженерни учебни заведения, опит и умения в мобилизацията и вътрешната мощ. Нашето положение, несъмнено, не е идеално, само че на Запад всичко е доста по-лошо.

Факторите, които обезпечават по-голяма жизненост на Русия и нейната стопанска система, включват обстоятелството, че обективно светът е в рецесия / пагубна обстановка, когато притежаването на запаси (енергия, първични материали и социални) става по-голям фактор от притежаването на технологии.

Русия разполага с всички нужни запаси за суверенно развиване. Технологичното закъснение в изискванията на международна рецесия в редица области не е сериозно и може да бъде отстранено. За да създадем това, ние разполагаме освен със първични материали и сила, само че и с изцяло образовано и пасионарно общество, изключително на фона на съперници и съперници, научни школи и софтуерно закъснение, в това число финансови запаси и сигурност, които ни разрешават да закупуваме нужните технологии и/или да ги вземем през идващите години от техните носители.

Ако Западът имаше 5-7 спокойни години в запас, без социално-икономическа рецесия, на Русия щеше да й е доста мъчно, само че те нямат това време. Започна криза в Съединени американски щати и Европейски Съюз, формалната инфлация доближи двуцифрени равнища, едвам стартира да пораства.

Западът като цяло - и Европа в частност - е в извънредно нежелана позиция на енергиен недостиг. Освен това липсват освен и толкоз доста физическа сила и запаси, само че и обществена сила. Пасионарността не е задоволителна! А това е доста по-сериозен – цивилизационен – кусур и накърнимост!

След това ще има перманентни политически, енергийни и социално-икономически рецесии, преминаващи към 2024–2025 година в социално-икономическа злополука, където никой няма да го е грижа за Русия.



При тези условия основаването на нови точки на напредък и активизиране на стопанската система на страната оттатък Урал, в Сибир, Арктика и Далечния изток, само че на първо място възобновяване на Донбас и териториите на някогашната Украинска ССР, освободени от нацисти, могат да се трансфорат в механизми за „ рестартиране “ и суверенизиране на съветската стопанска система през първата половина на 21 век.

Именно там (около СВО) се натрупва буйната сила на обществото, политическата воля на управляващите, локалната стопанска система се съживява въз основа на синтеза на най-хубавите аспекти на държавното обмисляне и пазарната самоорганизация, с водеща, организираща роля на страната, играеща решаваща роля.

Именно там в този момент тече сглобяването на „ Руския свят “ - включването в неговата сфера на освободените от нацистите територии на някогашната Украинска ССР, което би трябвало да продължи с връщането в страната на сънародниците, живеещи в чужбина.

По този метод сегашната борба сред Русия и Съединени американски щати и Запада като цяло е доста трагична и комплицирана, защото протича на фона на кризисни/катастрофални процеси в света, балансите непрестанно се трансформират, съвсем всички параметри са динамични и доста зависи от фактора време.

В опит да разрешат казуса бързо и с малко кръвопролития, нашите съперници се пробваха да приложат блицкриг в стопански и умствени войни, нарушавайки съвсем всички правила, време и логичност на този вид войни.

Благодарение на цяла поредност от неточности на Запада, Русия съумя относително елементарно да избегне загубата на блицкриг на стопански и умствени войни, само че сложи основата за крайната победа. За да се ускори наклонността, е нужен фокус върху националните ползи и мощна политическа воля за това.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР