Историята на Ева, която расте и се смалява, преразказваха седмокласниците

...
Историята на Ева, която расте и се смалява, преразказваха седмокласниците
Коментари Харесай

Публикуваха отговорите от изпитите за 7-ми и 10-ти клас

Историята на Ева, която пораства и се смалява, преразказваха седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература през днешния ден.

По творбата на Иванка Могилска " Ева, което пораства и се смалява " са преразказвали седмокласниците на днешния изпит по български език и литература. Учениците трябваше да напишат обстоен преразказ от името на безпристрастен повествовател.

Текстът е написан особено за банката с неизучавани творби, която се употребява за националното външно оценяване в 7. клас.

От МОН оповестяват още, че тезата, която е трябвало да развитият учениците е била на база стихове от одата на Иван Вазов " Опълченците на Шипка ". Езиковите задания и тези за четене с схващане са били свързани с история за преподавател и неговите възпитаници, които намират неповторима находка.

На национално външно оценяване по български език и литература се явиха близо 60 400 седмокласници. До момента в МОН има постъпила информация за една анулирана работа.

51 300 десетокласници пък са се явили на втория изпит, който се организира през днешния ден. Те са работили върху три текста - за дебатите, за Дуранкулак и върху фрагмент от повестта " Гераците " на Елин Пелин. Последната задача е била да напишат обобщение на текста за Дуранкулак.
 Учениците от 7 и 10 клас се явяват на изпит по БЕЛ
Учениците от 7 и 10 клас се явяват на изпит по БЕЛ

Точно в 9 ч. тази заран стартира изпитът по български език за учениците от 7 клас

С теста и отговорите за 7-ми клас може да се запознаете .

С изпита за десети клас може да се запознаете .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР