Историята на Алистър Кроули: най-нечестивият човек в света“ или гений

...
Историята на Алистър Кроули: най-нечестивият човек в света“ или гений
Коментари Харесай

Историята на Алистър Кроули: „най-нечестивият човек в света“ или гений

Историята на Алистър Кроули: „ най-нечестивият човек в света “ или талант … Манията на Алистър Кроули по окултното, сатанизма и устрема към магическа мощ го води до живот, изпълнен със комбинация от ослепително проучване и странни ритуали. Роден на 12 октомври 1875 година в Лемингтън Спа, Уорикшир, Едуард Александър Кроули е отгледан в строго, благочестиво християнско семейство, което ревностно пази репутацията си. Възможно е по-късните вярвания и държание на Кроули да са почнали тогава като протест против фанатичната набожност на фамилията му. Баща му умира, когато той е на единадесет години и Кроули е задължен да поеме бремето на благосъстояние, което самичък не е спечелил. Освободен от нуждата от работа, той се занимава с образованието си, изследва и написа стихове. Веднага щом съумява, той трансформира името си на Алистър, с цел да се отдалечи още повече от татко си, който презира. Докато е в Тринити Колидж, той стартира да учи окултното. Скоро открива, че му харесва да чете описания на кръвопролития, принуждение и фантазира за мъчения. Кроули, въпреки и бисексуален, има хомосексуална фаза и по това време развива много мощно пренебрежение към дамите, което прави тези мечти още по-силни и странни. Приблизително по това време, на 23 години, Кроули открива книга за черна магия, с създател Артър Едуард Уейт. В нея написа за скрито приятелство, към което Кроули е решен да се причисли. След като написа на Уейт, той съумява да откри и да се включи в Херметическия медал на Златната зора.


Алистър се причислява към група вещери и вещици, само че по-късно е изпъден заради презрението си към дамите и пренебрегването на разпоредбите и ритуалите. Той отпада от Тринити Колидж, сменя името си на граф Владмир и се отдава напълно на проучване на окултното.


Целта на Кроули е силата и той има намерение да я реализира посредством Златната зора. Напредва бързо, само че неговият лидер на ложа, евентуално усещайки безредната персона на Кроули, отхвърля да го вкара във Втория ред. Четете още: Кутията от къщата на Алистър Кроули е отворена (видео) Той търси помощта на ръководителя на Ордена – Самюъл Лидъл Макгрегър Матърс, който вижда евентуален съдружник в Кроули и бързо го вкарва в идващия стадий.


Самюъл Лидъл Макгрегър Матърс Матърс и Кроули се включват във война с духовна и свръхестествена експанзия, като всеки от тях твърди, че е наложил вълшебства и изпраща паранормални същества. През 1900 година, откакто Матърс се пробва да си върне властта над долните ложи, той и Кроули са изхвърлени от Ордена.


След дълги пътувания в Близкия и Далечния Изток, Кроули се завръща във Англия през 1903 година и се дами за Роуз Кели. Те имат едно дете – Лола, която умира, до момента в който Кроули пътува в Съединени американски щати. Той се развежда с Роуз през 1909 г. До 1913 година Кроули е прочут с практикуването на черна магия и с това, че е сатанист. Той се разпознава с цифрата „ 666 “. Живее по Закона на Телема: „ Прави каквото искаш, ще бъде целият Закон. Всеки мъж и всяка жена са звезда. Любовта е закон, любовта под волята. “, който съгласно него е измежду истините, разкрити му от египетския господ Хор. Той стартира да опитва с магия под въздействието на алкохол и опиати. По време на пътуванията си Алистър се пристрастява към хероина. Привлича поредност от дами като свои вълшебен съпруги, участвайки в полови ритуали с тях. Една от тези дами е Лия Хирсиг, която той назовава Алената жена, и има щерка от нея – Поупи, която също умира в детството си.


Лия Хирсиг Кроули се включва в различен свръхестествен медал – Храмът Ордо Ориентис, а през 1929 година става глава на Ордена. В Сицилия, Чефалу, той построява Абатството на Телема, където продължава да бъде прочут с осъществяването на демонски ритуали. Пресата го назовава „ Най-нечестивият човек в света “. През 1923 година е изпъден от Сицилия от Бенито Мусолини. След последвали пътувания той се среща с Мария Ферари де Мирамар и се дами за нея. През 1934 година Алистър съди скулпторката Нина Ханет за клюка, поради оповестеното й изказване, че практикува черна магия. Репутацията му обаче е прекомерно подронена, и когато съдът, гледащ делото, изслушва доказателствата на отбраната за странните ритуали, изпълнявани от Кроули, позовани на огромна част от личните трудове на Кроули, той неотложно се произнася в интерес на Ханет. Алистър е заставен да банкрутира, от което по този начин и не се възвръща. На 1 декември 1947 година, Алистър Кроули умира. Неговото наследство прецизира, че погребалната му работа би трябвало да се основава на неговите трудове, и че той би трябвало да бъде кремиран, а пепелта му да бъде раздадена сред американските му почитатели. Няколко биографи на Кроули настояват, че писанията му и претекстовете му са били разбрани неправилно. Със сигурност той е бил човек със мощен разсъдък, може даже да се каже талант, и сигурно е повлиял на практикуването на магията, само че за положително или неприятно е било – зависи от самостоятелното усещане. Въпреки това, неговата садистична податливост, липса на дисциплинираност и решителност да има власт непременно, водят до гибелта му като разрушен и уединен човек, обвързван вечно с тревожните и странни аспекти на неговия метод на живот.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР