Историята на 25-годишната Траянка Атанасова, жертва на домашно насилие, научихме

...
Историята на 25-годишната Траянка Атанасова, жертва на домашно насилие, научихме
Коментари Харесай

Жертва на домашно насилие: Търпяла съм, защото исках детето ми да има баща

Историята на 25-годишната Траянка Атанасова, жертва на домашно принуждение, научихме тази седмица от репортажите на Христиания Червенкова в bTV Новините. След следващия случай на тежък побой от някогашния ѝсъпруг, осъществен на улицата и пред очите на 4-годишния им наследник, Траянка потърси помощ за издаване на заповед за незабвана протекция, защото се опасява за живота си.

Този уикенд пристигна новината за следващата жертва на домашно принуждение – 43-годишна жена беше открита мъртва в дома на брачна половинка ѝ в Перник. 41-годишният Димитър Димитров е арестуван за съзнателно ликвидиране.

Траянка Атанасова гостува в предаването " 120 минути “.

" Всичко стартира, когато забременях. Започнаха фамилните кавги. Първо – душевен тормоз, след това – физически. Започна се с пестник, след това удари и побой. Изпадала съм в безсъзнание, когато бях бременна в осмия месец “, сподели младата жена.

Когато ражда сина им, Траянка взема решение, че не желае детето да е очевидец на кавги и принуждение и е поискала и получила бракоразвод.

Контактите с някогашния ѝ брачен партньор продължават заради детето. Търсил е детето от време на време, когато той реши. Преди последния побой, след който дамата подава сигнал в полицията, бащата не е търсил сина си една година.  

Виждат се, с цел да даде детето, заплашва я, че ще подаде сигнал, че не му дава постоянно да вижда сина си. Тя му отвърнала, че в действителност той е този, който не идва да вижда постоянно детето, нито заплаща прехрана.

" Той сподели, че няма аз да му споделям по кое време да идва да взима детето. Удари ми пестник, свлякох се на земята. Започна да ме влачи за косата... С едната ръка ме държеше за косата, а с другата ми биеше юмруци “, описа Траянка Атанасова.

Тя признава, че дълго е търпяла насилието, преди да подаде сигнал. 8 месеца след развода се е върнала при някогашния си брачен партньор. Стигнало се и до счупено ребро.

" Търпяла съм, тъй като желаех детето ми да има татко “, споделя дамата.

Траянка се оплака и от първата реакция на полицията и счита, че без намесата на медиите, нямаше да се стигне до ограничаващата заповед и тя щеше да е следващата жертва на брачен партньор принудител.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР