Историята е от 2013 година, но сюжетът започна доста по-рано,

...
Историята е от 2013 година, но сюжетът започна доста по-рано,
Коментари Харесай

Мирослава Тодорова:Съдът казва,че българските държавни органи под законен претекс са постигнали незаконна репресия

" Историята е от 2013 година, само че сюжетът стартира много по-рано, само че няма по какъв начин да бъдат забравени тези събития, още повече, че нещата не престават у нас в същата логичност, без значение от измененията и не сме се справили с всички проблеми, които са посочени в решението на съда ", разяснява пред БНР арбитър Мирослава Тодорова за неоправдателното решение против България в Европейския съд по правата индивида по нейна тъжба.


Осъдителната присъда против България е в Европейския съд по правата на индивида , по тъжба на съдията от Софийския градски съд и някогашен ръководител на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Тя сезира съда в Страсбур поради нарушено право на обективен развой и нарушено право на персонална цялост. 

Да напомним, че Тодорова сезира Съда в Страсбург след поредност от дисциплинарни производства , които й бяха формирани поради персоналните ѝ и тези на Съюза на съдиите сериозни позиции  към вътрешния министър в първото държавно управление на ГЕРБ Цветан Цветанов и управлението на правосъдната система.

" Обещетението не би трябвало да бъде централният въпрос, върху който би трябвало да се фокусираме. По-важното е след сходни решения да се разбере какво би трябвало да бъде направено, с цел да не случват повече такива неща. Мисля, че това е първото неоправдателно решение по тъжба на арбитър против България .

То е значимо и тъй като за първи път по българско дело Европейския съд по правата на индивида осъжда страна членка на Съвета на Европа, че са употребявани легални средства за реализиране на паралегални цели . Това е главният аспект на това дело. Това е в действителност едни от огромните му приноси ", съобщи още в " Преди всички " Тодорова.

" Стига се до умозаключение, че българските институции - Висш съдебен съвет и Инспекторатът към него, Върховен административен съд са злоупотребили с властта си и са позволили развиване на едно дисциплинарно произвозводство против арбитър, водено не поради задачата, която се преследва в закона, а с цел да накаже за сериозни позиции.

Затова Европейския съд по правата на индивида всъщност споделя, че българските държавни органи под легален претекс са постигнали противозаконна принуда, заключи Мирослава Тодорова.

По думите и това е и един от централните ни български проблеми, тълкувайки и решението на съда.

Тодорова сподели,че решението реализира удовлетворяването й като жалбоподател .

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР