История за излъгани надежди. Туристи останаха с празни джобове и

...
История за излъгани надежди. Туристи останаха с празни джобове и
Коментари Харесай

Измамените във Велинград туристи все още са с пръст в уста, никой не им връща парите

История за излъгани очаквания. Туристи останаха с празни джобове и упования да получат парите си след провалена отмора във Велинград. Става дума за група от към 20 души, измежду които и деца, които напуснаха хотел измежду нощ, поради мизерни условия, написа Нова телевизия.

Туристи останаха разочаровани и празни джобове след провалена отмора във Велинград. Преди дни група от към 20 души напусна хотел заради мизерни условия. На недоволните клиенти им бе дадено, че ще си получат парите назад през уеб страницата, през който са създали резервацията за ваканцията си. Това не се е случило и до през днешния ден.

„ Контактите измъкнати. Водата тече. Дадоха ми парцал сама да си забърсвам банята. Казаха, че знаят за казуса, само че „ какво да създадат. Ето ви една гъба. Чистете си “, описа една от пострадалите Пенка Попова.

„ Беше цялостен смут “, „ стаята не беше почистена “, „ мръсни чаршафи и калъфки, на всички места прашно “, оплакаха се други пострадали от неприятното отношение на хотела.

Клиентите си закупили ваучъри за ол инклузив почивката от уеб страницата за промоции „ Оферти топ 20 “. Те платили по 920 лв. за 3-дневната отмора.
На някои от пострадалите било дадено, че могат да се настанят в хотела с кучето си, само че това не се случило. „ Получихме бележки, че парите ни за неползваните нощувки ще ни бъдат върнати. От „ Оферти топ 20 “, само че това не се случи “, споделя още Попова.

Седмица по-късно парите на потърпевшките към момента не са върнати, като уебсайт и хотел се упрекват взаимно. „ Опитахме се още веднъж да се свържем с хотела, със уеб страницата, от който закупихме ваучърите, само че към момента нямаме връщане на парите, както беше дадено “, сподели една от пострадалите. Те се заричат повече да не почиват в България.



" От предходната седмица работим по този случай. Целта е са да бъдат заличени оптимално неприятностите, които са претърпели тези хора и на първо място да получат назад парите си, каквото заричане хотелиерът даде. И за част от туристите то е спазено. Допускам, че с помощта на нашата интервенция, още след празниците, ще се подхващат дейности и те ще си получат парите обратно”. Така разяснява в ефира на Нова телевизия ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов казусът с провалената отмора на български туристи във Велинград.
По думите му хотелът бил проверяван и преди, като и тогава изискванията за добра хигиена не отговаряли на условията. „ Очевидно това е проблематичен обект. Тук ще бъдат формирани актове, най-малкото два на брой, от позиция на несъвпадането на категоризацията с това, което се дава като услуги. Глобите варират от 1000 до 5000 лева като ние някъде по средата фиксираме санкцията”, добави Маргаритов като разясни, че хотелът не може да бъде затворен и само предстои на финансова глоба от страна на Комисията за отбрана на потребителите.
По думите му, комисията прави инспекция при сигнал. И посъветва, че недоволният екскурзиант може да направи фотография и да изиска да се направи протокол, който да се подпише от хотела, изключително в случай че става въпрос за огромна група.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР