„История славянобългарска“ откри хоризонта към нашето духовно пробуждане и културно

...
„История славянобългарска“ откри хоризонта към нашето духовно пробуждане и културно
Коментари Харесай

Президентът: От „История славянобългарска“ българинът преоткри Отечеството - от Дунав, до Тракия и Македония

„ История славянобългарска “ откри хоризонта към нашето духовно събуждане и културно възобновление “, акцентира в словото си президентът.

Той означи, че ние не знаем доста за живота на „ светогорския духовник, който е посветил себе си на Бога и Отечеството “.

„ Паисий имаше друга задача. В най-мрачните времена на нашия народ – времена на терор, на безпаметност и безизходност, да разпали искрата на знанието и просвещението и да извади българския народ от безвремие и безпринципност “, сподели Радев, представен от БГНЕС.

Според него духовното дело на отец Паисий е подготвило почвата на битките за църковна самостоятелност и за национално избавление, неговата История е самобитна стратегия на българското Възраждане.

„ И през днешния ден „ История славянобългарска “ е жива, помни се и ще се помни… тази история приказва освен с разсъдък, а убеждава с пламенни усеща, които допират всяко българско сърце. Тази история е написана със пристрастеност, с любов към Отечеството и с непоколебима злоба и яд към родоотстъпничеството и чуждопоклонничеството, които отец Паисий жигосва като най-големия грях “, добави президентът Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР