Историците трябва да бъдат оставен да коментират исторически теми, а

...
Историците трябва да бъдат оставен да коментират исторически теми, а
Коментари Харесай

Ковачевски: Политиците да коментират политически въпроси, историците - исторически

Историците би трябвало да бъдат оставен да разясняват исторически тематики, а работата на политиците е да приказват по политически въпроси. Това съобщи през днешния ден министър председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски, помолен да разяснява някои от изказванията на членове на взаимната историческа комисия с България, както и новия метод за развиване на двустранните връзки със София.

„ Историците работят в сходство с методологията и работата им е ръководена от двама ръководители. Политическите въпроси са предмет на диалог сред министерствата на външните работи. Те през днешния ден имат съвещание в София и когато имат какво да оповестят, ще го създадат дружно. Относно Историческата комисия, историците би трябвало да бъдат оставени да вършат изказвания в сходство със своята методология. Политиците би трябвало да разясняват политически въпроси, а историците – исторически “, сподели Ковачевски.
Вътрешна македонска революционна организация: Преговорите за участие на РСМ да бъдат спрени за 2 години, колкото желаят да бъде блокирана историческата комисия!
От Вътрешна македонска революционна организация желаеха северномакедонците да върнат костите на Гоце Делчев в България откакто формалните лица в Скопие не почитат неговата...
Прочети повече
Той напомни, че с България се работи по нов метод като са основани разнообразни работни групи, които към този момент започнаха своята работа.

„ Първата работна група е в региона на стопанската система, нововъведенията и търговията и организира своето съвещание. Втората е в областта на инфраструктурата, превоза и виждате, че през днешния ден се реализира първият полет. Има и работни групи по въпросите на образованието, културата и на европейската интеграция “, сподели министър председателят.

БГНЕС напомня, че през днешния ден в София се организира експертна среща на равнище министерства на външните работи сред България и районен съд Македония. Тя е в сходство с контрактувания сред двамата министър председатели Кирил Петков и Димитър Ковачевски нов динамичен метод за двустранните договаряния.

На 14 февруари следва среща на работната група по въпросите на евроинтеграцията, на 21 февруари – по образованието, а на 28 февруари съвещание ще организира Съвместната комисия по историческите въпроси.
Екатерина Захариева: Предупредих държавното управление да бъде по-предпазливо в упованията си към РСМ
Българският интерес е районен съд Македония да се реформира. Единственият морков за провеждането на тези промени, с който България разполага, е...
Прочети повече
Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР