Историите за изневерите на двойките, разказани от известен филмов режисьор,

...
Историите за изневерите на двойките, разказани от известен филмов режисьор,
Коментари Харесай

Учените разкриха 8 фактора, които подтикват хората да изневеряват

Историите за изневерите на двойките, разказани от прочут кино режисьор, създател на бестселъри или комшия, са безкрайни. Какво кара човек да се държи по този метод? Кой е отговорен? Често задаваме тези въпроси, когато чуем за следващото изменничество.

Проучихме гледната точка на психолозите и резултатите от научните опити, които приказват за събитията, които усилват риска от невярност. Прочетете публикацията и може да имате по-малко въпроси по тази тематика.

8. Липса на прочувствена непосредственост

© Daniel Del Orfano/facebook

Невъзможността да водят съкровени диалози с колегата си и неналичието на поддръжка подтикват както дамите, по този начин и мъжете да изневеряват. Съществува стандарт, че главният претекст за мъжа са интимните връзки. Но в книгата си „ Истината за измамата “ брачният консултант Гари Нойман споделя, че 47% от клиентите му от мъжки пол, които са изневерявали, са говорили за неналичието на прочувствена непосредственост.
Ситуацията се затруднява, тъй като мъжете не обичат да демонстрират възприятията си и дамите могат да пропуснат обстоятелството, че обичаният й има потребност от поддръжка. Тя може да го забележи прекомерно късно или даже да го пренебрегва.

7. Влияние на опита и обществото

© Alyssa Monks/facebook

Ако човек към този момент е имал опит с невярност по време на предходната си връзка, има голяма възможност да постъпи по същия метод с нов сътрудник. Интересно е, че хората в близост също въздействат на склонността на човек към невярност. В една анонимна анкета над 75% от мъжете, направили прелюбодейство, показват, че техните другари също изневеряват на съпругите си.

6. Скучни интимни връзки

Липсата на ярки нови страсти в интимния живот е повода 70% от мъжете и 49% от дамите да решат да изневеряват. Трябва да се означи, че хората, които дадоха отговор нагоре, също споделиха, че връзките им като цяло са щастливи: без огромни кавги и други разочароващи проблеми.

5. Криза на междинната възраст

© Daniel Del Orfano/facebook

Всеки има миг в живота, когато стартира да обобщава общите резултати от миналите години. Някои хора заключават, че всичко е наред, а други стартират да изпитват по този начин наречената рецесия на междинната възраст и може да станат уязвими за изкушения. Изследването демонстрира, че това нормално се случва на 29, 39 или 49 години – тъкмо преди новото десетилетие.
Разбира се, това не значи, че положителният фамилен мъж и любящият брачен партньор внезапно изневеряват, щом навършат 39. Възрастта на индивида е единствено съпътстващ фактор, който може да утежни други условия, които карат хората да мамят.

4. Прекомерен интерес към обществените мрежи

© Alyssa Monks/facebook

При двойки, при които един от сътрудниците отделя прекалено много време за Twitter или други обществени мрежи, рискът от невярност нараства. Тъй като подвластните от обществените мрежи могат елементарно да се разсънят по-рано или да си легнат по-късно, оставяйки обичания си напълно самичък, единствено с цел да превъртат своите излъчвания.
Виртуалните връзки могат да провокират разногласия и виртуалната връзка може да стане действителна. И двата фактора основават удобна среда за невярност.

3. Работа и командировъчни

© Jack Vettriano/facebook

Според една от анкетите по тази тематика, повече от 1/3 от изневеряващите мъже са съществени предприемачи, които са изневерявали на обичаните си дами по време на командировки. И 13% от дамите са имали връзка на работа. Възможността за машинация на работното място се усилва през 6-9 години от брака: тези години са най-крехките и нормално изискват доста старания.

2. Липса на окситоцин

© Alyssa Monks/facebook

Окситоцинът, именуван още хормон на прегръдката (той се покачва, когато се прегръщаме и целуваме), играе значима роля в основаването и запазването на доверието във връзката. Учените считат, че неналичието на този хормон може да се трансформира в спусък, когато става въпрос за невярност.
В един опит няколко омъжени мъже са инжектирани с окситоцин, срещат се с привлекателна жена и им споделят, че могат да се приближат до нея колкото желаят. Участниците, които са получили хормонална доза, упорстват за по-голямо разстояние сред тях и дамата, в сравнение с тези, които са получили плацебо.

1. Просто не мога да избера различен метод

© Alyssa Monks/facebook

Има хора, които не могат просто да си показват живота си без адреналиновия звук, съпътстващ измяната. Независимо от възраст, опит и други критерии, тези хора изневеряват и се оправдават, че не могат да се държат по различен метод.
Реалните аргументи за това държание са разнообразни и те могат да бъдат скрити надълбоко в прочувствено отношение. Истината е, че е доста мъчно и съвсем невероятно някои хора да бъдат моногамни.

Още няколко думи

© Daniel Del Orfano/facebook

Специалистите показват, че нормално набор от изброени фактори става причина за невярност, а освен един от тях. Освен това някои двойки не се разделят по-късно и се пробват да спасят брака си. А някои бракове стават още по-силни.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР