Историите от Света на диска на покойния сър Тери Пратчет

...
Историите от Света на диска на покойния сър Тери Пратчет
Коментари Харесай

Историите от Света на диска на Тери Пратчет в нов сериал на BBC

Историите от Света на диска на починалия сър Тери Пратчет оживяват на дребния екран в нов мини сериал, който Би Би Си приготвя, оповестява онлайн изданието Deadline.

Както феновете на Пратчет знаят, историите от поредицата включват 41 книги с десетки облици и сюжети.

Работното заглавие на шестте епизода на сериала е The Watch (Стражата - б.р.). Заглавието евентуално е отпратка към " Стражите! Стражите! " (Guards! Guards!) и споделя за охранителите на град Анкх-Морпорк.

Приказните истории на Пратчет се случват върху магическия плосък Свят на диска, който се крепи на гърба на четири великански слона, а те на собствен ред са стъпили на още по-гигантска костенурка

Отделните романи в поредицата се случват на разнообразни места в Света на диска и оферират богат материал за евентуални екранизации.

Наскоро стана ясно, че следва тв версия на " Добри поличби ". И двата плана ще бъдат копродуцирани от Narrativia, която има правата върху творбите на сър Тери Пратчет и е ръководена от неговата щерка Риана Пратчет, продуцента Род Браун и Роб Уилкинс, персоналният помощник на бизнес управител на писателя.

The Watch не е първият план за снимане на част от Света на диска. Британският тв канал Sky One към този момент излъчи няколко кино лентата, снимани по книги на починалия публицист.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР