Историите на папа Франциск от книгата му Нека мечтаем“, която

...
Историите на папа Франциск от книгата му Нека мечтаем“, която
Коментари Харесай

Две медицински сестри спасяват бъдещия папа

Историите на папа Франциск от книгата му „ Нека мечтаем “, която  ще бъде пусната за продажба в книжарниците през декември, са една от друга по-вълнуващи. Сред най-разтърсващите епизоди от живота на бъдещия Божи наместник, е първата му среща със гибелта, когато той е едвам на 21. Тогава се разболява тежко и месеци наред никой не знае дали ще оживее.

„ За първи път изпитах ограничаването, болката и самотата “, връща лентата той. Хорхе Марио Берголио – както е рожденото име на момчето от Буенос Айрес, влиза в болница, където изтеглят литър и половина вода от белите му дробове, а по-късно отстраняват горния десен лоб на единия от тях. „ Знам от опит по какъв начин се усещат болните от ковид, които се борят да дишат, включени в уред “,  категоричен е през днешния ден папата. Тогава го избавят две медицински сестри. Без да се преценява с лекаря, доминиканска монахиня удвоява дозата от пеницилин и стрептомицин, тъй като е уверена, че другояче момчето ще почине.

„ Сестра Корнелия Каральо ми избави живота. Тя знаеше по-добре от лекаря от какво се нуждаеха болните и беше задоволително смела, с цел да приложи своя опит “, просълзява се и до през днешния ден папата. Другата здравна сестра - Микаела, пък му дава спомагателни дози успокоителни, когато мощните болки стават нетърпими. „ Корнелия и Микаела към този момент са на небето, само че постоянно ще им бъда длъжен. Бореха се за мен до край, до момента в който не оздравях. Научиха ме какво значи да се употребява науката, само че и да се стигне по-далеч “, безапелационен е Негово светейшество.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР