Историческият паралел, направен от Владимир Путин със събитията отпреди осемдесет

...
Историческият паралел, направен от Владимир Путин със събитията отпреди осемдесет
Коментари Харесай

Експерти коментират думите на Путин за германските танкове с кръстове в Украйна

Историческият паралел, изработен от Владимир Путин със събитията отпреди осемдесет години, е явен сигнал към Запада и увещание за това по какъв начин е приключила Сталинградската борба, счита политологът Павел Данилин. Както „ Алтернатива “ заяви по-рано, президентът сподели във Волгоград, че Русия още веднъж е застрашена от немски танкове, само че страната има какво да отговори на тези закани.

„ Президентът изпрати явен сигнал на Запада. Паралелът, който той направи със събитията отпреди осемдесет години, припомня на германците по какъв начин са приключили събитията, почнали с борбата при Сталинград. Тогава се случи коренен поврат във Великата отечествена война и Втората международна война “, сподели за вестник „ Взгляд “ Павел Данилин, шеф на Центъра за политически разбори и обществени проучвания.

Сега в Германия мнозина са недоволни от обстоятелството, че немските танкове „ още веднъж убиват съветски хора “, акцентира специалистът. „ Посланието на Путин за Сталинград ще бъде прочетено доста вярно на Запад, изключително в Германия, където на власт е „ американското паленце “ Шолц. Въпреки че ни е мъчно да чакаме, че държавното управление на Германия най-малко в известна степен има съвестта, достойнството и независимостта да спре разгръщането на войната “, добави събеседникът.

Данилин означи още, че държавното управление на Олаф Шолц не е постоянно и „ в Германия има здрави сили, към които се обръща ръководителят на съветската страна “. „ В същото време, в случай че преди 80 години целият интернационален интернационал присъстваше край Сталинград, в този момент го виждаме още веднъж, само че в Украйна. Русофобите и нацистите още веднъж се сплотиха “, акцентира Данилин.

Генералният шеф на Института по районни проблеми (ИРП) Дмитрий Журавльов също е склонен, че историческият паралел е изработен от президента с причина. „ Битката при Сталинград е началото на края на фашисткото настъпление. И в този смисъл посланието е просто - момчета, спрете, другояче ще бъде същото. Не може да се приказва за Сталинград без догатката, че ще победим “, счита Журавльов.

По неговите думи, обществената тирада на президента във Волгоград е доста тъкмо схващане на протичащото се. „ Ще ви припомня, че в Сталинград против нас водиха война освен германци, само че и румънци, унгарци, италианци... Това беше интернационална акция против Съветския съюз. Същото се случва и в този момент “, сподели източникът.

Журавльов добави, че в този момент Западът води война против Русия с ръцете на Украйна, а по-късно с ръцете на Германия. „ Като цяло същите страни водиха война против нас, както в този момент. Повтаря се интернационалната акция на Запада против Русия. Опаковката е малко по-различна, само че същността е същата - ние самите няма да поемаме опасности, ще седим оттатък Ламанша ”, изясни специалистът.

В четвъртък съветският президент Владимир Путин насочи одобрение на концерт във Волгоград, отдаден на годишнината от успеха в Сталинградската борба, която завърши преди тъкмо 80 години. Той разяснява доставките на западно съоръжение за Украйна, като направи паралел със събитията отпреди осемдесет години. „ Невероятно, само че факт: още веднъж сме застрашени от немски танкове „ Леопард “, на борда на които има кръстове, и те още веднъж ще се бият с Русия на територията на Украйна с ръцете на потомците на Хитлер, с ръцете на Бандеровците “, сподели Путин.

Държавният глава добави, че „ тези, които чакат да победят Русия на бойното поле, очевидно не схващат, че една модерна война с Русия ще бъде напълно друга за тях “. „ Ние не изпращаме нашите танкове до тяхната граница. Има какво да отговорим. И въпросът няма да завърши с потреблението на бронирани бойни машини. Всички би трябвало да го схванат “, сподели президентът.

Припомняме, че Германия се съгласи да трансферира своите танкове Leopard 2 в Киев, а Съединени американски щати потвърдиха готовността си да трансферират танкове M1 Abrams.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР