Исторически самолетен хангар в бивша военна база в Южна Калифорния

...
Исторически самолетен хангар в бивша военна база в Южна Калифорния
Коментари Харесай

Масивен пожар изпепели исторически военен хангар в САЩ

Исторически самолетен хангар в някогашна военна база в Южна Калифорния бе погубен след масивен пожар, разразил се на 7 ноември през нощта. С разрастването на огъня, траял часове наред, структурата на хангара почнала да се срутва на части, а черен пушек се издигал в небето и се виждал от голямо разстояние.

" Историята просто изгоря ", споделя Джон Гаита, който идва особено, с цел да види последните часове на хангара, който е бил част от военната му работа през 90-те години. Според очевидци звуците от сриването на горящия хангар отеквали на километри. Пожарникарите, които са били извикани на място, споделят, че всичко, което остане от постройката, ще бъде съборено, оповестява " Лос Анжелис таймс ". Хангарът е благосъстоятелност на военноморските сили на САЩ.

С височина, равна на 17-етажна постройка, дължина от над 300 метра и широчина от над 90 метра, солидната дървена конструкция в началото е служела за хангар за хеликоптери и цепелини. Всъщност хангарите били два и били скоростно издигнати през 1942 година Вече изгорялата сграда била толкоз огромна, че в нея можело да се играят по едно и също време баскетболен, футболен мач и мач по американски футбол.

В същите военни хангари са снимани кино класики като " Пърл Харбър ", " Остин Пауърс ", " Стар Трек " и др.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР