iStock Центърът Гамалея, който разработи руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V,

...
iStock
Центърът Гамалея, който разработи руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V,
Коментари Харесай

Тестват руската ваксина срещу COVID-19 и върху деца

 iStock Центърът " Гамалея ", който създаде съветската ваксина против COVID-19 " Спутник V ", ще изиска през месец март позволение от здравното министерство за тестване на препарата върху деца, съобщи ТАСС.

Изследването обаче няма да започне преди завършването на третата фаза на тестванията на имунизацията при възрастните, което е запланувано за интервала април-май. Агенцията се базира на шефа на центъра " Гамалея " Александър Гинцбург.

" По мотив проучването на имунизацията върху деца, водим дейна работа по подготовката на документите. Надявам се до месец и половина-два тя да бъде приключена. След два месеца в най-хубавия случай ще подадем документите в Министерството на здравеопазването за приемане на позволение ", съобщи ученият.

По думите на Гинцбург даже и в случай че се получи позволение, тестванията ще започват едвам след приключването на всички тествания при възрастните. А резултатите от наблюденията на третата фаза ще бъдат импортирани в регистрационното уверение в интервала април-май, разясни Гинцбург.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР