Истинското желание на ГЕРБ-СДС е да направи правителство с втората

...
Истинското желание на ГЕРБ-СДС е да направи правителство с втората
Коментари Харесай

Борисов иска кабинет с ПП/ДБ без значение от мандата, смята Йотова

Истинското предпочитание на ГЕРБ-СДС е да направи държавно управление с втората политическа мощ ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ), без значение с чий мандат. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в Кричим, представена от Българска телеграфна агенция.

Имам чувството, че т.нар " вид Б " е не толкоз поддръжката на останалите парламентарни партии, на политически сили, колкото някакъв разговор за сформиране на държавно управление с втория мандат, уточни тя.

Йотова разяснява утринното изявление на съпредседателя на ПП/ДБ Кирил Петков. За нея кабинет е вероятен със същото предложение за министър- ръководител в лицето на Мария Габриел.
 Вицепрезидентът: Премиерът би трябвало да е вътрешен, а не извън
Вицепрезидентът: Премиерът би трябвало да е вътрешен, а не извън

Илияна Йотова проучва, че държавно управление е допустимо единствено с хора, познаващи процесите в България

По думите ѝ е доста неточно останалите политически партии да се " цитират от първата и втората политическа мощ единствено като партии, донори на гласове ". Сякаш никой не ги пита какви са техните цели, политики и по какъв начин могат да се създадат управнически стратегии, означи Йотова и добави: " Останалите диалози наподобяват в профил официални ".
 Политическа партия не затваря вратата към Габриел, само че няма доверие в шепнещите в ухото й
Политическа партия не затваря вратата към Габриел, само че няма доверие в шепнещите в ухото й

За да избави България от коалиция Магнитски

Вицепрезидентът означи, че от през вчерашния ден в страната има нова обстановка, с изключение на от претендента за министър- ръководител, оставката на основния прокурор беше поискана и от част от състава на Висш съдебен съвет. Оттук нататък процедурата е в техни ръце, съобщи Йотова.

За мен са значими два аргумента. " Първият- да не стане по този начин, че с тази оставка и с нейното доста бързо гласоподаване, да се замете случая с така наречен атентат, тъй като истината би трябвало да излезе нескрито ", разяснява Йотова.

Тя съобщи, че се надява оставката да не послужи за това, да се спре дотук и със правосъдната промяна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР