Истинско бедствие причини циклонът Медуза на гръцкия полуостров Халкидики, където

...
Истинско бедствие причини циклонът Медуза на гръцкия полуостров Халкидики, където
Коментари Харесай

Виктор Николаев директно от Гърция, описа ада в южната ни съседка, причинен от циклона "Медуза"

Истинско злополучие аргументи циклонът „ Медуза ” на гръцкия полуостров Халкидики, където обичайно почиват доста българи, оповестява Нова телевизия.  Водещият на утринния блок на малкия екран Виктор Николаев, който сега е на отмора в южната ни съседка, също се включи, с цел да опише апокалиптичната обстановка.


Плажовете на втория ръкав – Ситония, безусловно бяха залети от пороите. Над 180 литра на квадратен метър се изляха там за повече от 18 часа - нетипични превалявания за пика на сезона.
Хората описват, че от 50-60 години не помнят такова злополучие. Коли са под вода. Евакуиран е къмпингът „ Каламици”, както и пристанището Порто Куфо.

Община Ситония е поискала да се разгласи бедствено състояние. Туристите всеобщо напущат курортите. Сред тях и многото почиващи българи. Те описаха, че дъждовете са почнали в дребните часове на нощта и за минути станали значителни.

Добрата вест е, че през днешния ден преваляванията стопират. Циклонът „ Медуза” обаче се измества на изток и сега се намира сред Гърция и България. Той ще стане и причина на българското Черноморие да превали. Валежите обаче до обяд ще спрат и циклонът ще продължи своя път на изток към вътрешността на Черно море. След обяд слънцето на всички места ще се върне.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР