Истински герой, помогнал за спасяването на човешки живот, ще бъде

...
Истински герой, помогнал за спасяването на човешки живот, ще бъде
Коментари Харесай

Награждават истински герой, спасил възрастен мъж от водното бедствие

Истински воин, оказал помощ за спасяването на човешки живот, ще бъде награден с Почетна значка на Община Бургас, предлага кметът Николов, научи Burgas24.bg .

В ранните часове на 26 октомври, след падналите мощни превалявания, падналите водна маса залива землището и самото село Равнец, като основава сериозна конюнктура за жителите му. В огромна част от домове навлиза вода с височина до 1,5 метра, която основава действителна заплаха за живота и здравето на жителите, изключително на тези в пределна възраст и хора с трайни увреждания. Същите, при по този начин създалата се конюнктура, без непозната помощ, не биха могли да избегнат последствията от летален край.

"Сега, може би нямаше да отчитаме единствено нанесените материални вреди, в случай че в първите мигове на създалата се бедствена обстановка, нямаше хора като Николай Желев Танев ", написа кметът Николов.

Мъжът, преценявайки трезво сериозната конюнктура, не губи и минута, обличайки водолазния костюм, като първата мисъл, която минава през съзнанието му, е да помогне на нуждаещите се свои съграждани, които са в извънредно тежко здравословно положение. Опитът, който е придобил като играч по подводен лов на риба, му оказва помощ да преодолее терзанието от придошлата в домовете вода. Бързите и съответни дейности на Танев, доведоха до това, един човек Кольо Луков Колев, на 74 години, в извънредно тежко здравословно положение, през днешния ден да продължи своя житейски път.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР