Истината за тези конституционни реформи, предложения и т.н. е бавенето

...
Истината за тези конституционни реформи, предложения и т.н. е бавенето
Коментари Харесай

Свиленски: Конституционните реформи и предложенията са с цел бавене, за да съществува кабинетът

„ Истината за тези конституционни промени, оферти и така нататък е бавенето на топката в това държавното управление, с цел да съществува. И през вчерашния ден когато преглеждахме комисията за имунитетите, споделиха - тя ще действа, до момента в който Гешев е основен прокурор. “ Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “ Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

По думите му идващият основен прокурор  няма да смъкна обвиняванията, тъй като тези имунитети не са поискани от Иван Гешев.

Против гласоподаваха единствено от Българска социалистическа партия и „ ИТН “

„ Те са поискани от основна прокуратура и мисля, че самите претенции са подписани от заместител основни прокурори, които са изпълнявали функционалност на основен, т.е. това, което си мислят сътрудниците, че в комисии ще спасят имунитетите на Кирил Петков и Бойко Борисов и всичките други, които към този момент са подредени в тая комисия, просто няма да се случи “, сподели още той.

Според него на всички места в Европа се приказва за „ Барселонагейт “, единствено у нас не знаем защо става дума.

Той добави, че Конституцията дава право на народните представители да се откажат от имунитета си, когато не се считат за отговорни и да отидат в правосъдната зала.

Лидерът на ГЕРБ разгласи, че няма да се откаже от имунитета си

„ Не прокуратурата взема решение, съдът взема решение отговорен ли си. Пътят не е сложен – от стаята до деловодството, едно заявление, че се отказваш от имунитета си, а най-после съдът споделя дали си отговорен или не. Трябва да имаш достолепие. Борисов би трябвало да се откаже от имунитета си, както го вършат всички народни представители след 2006 година, когато е изменена Конституцията и дава опция на народния представител да се откаже от имунитета си и да отиде в правосъдната система да потвърди своята непорочност ”, добави Свиленски.

Според него комисията за имунитети ще я има и след 18 юли, тъй като в Народно събрание се разрешава удължение на периодите.

„ Практика на Народното събрание е когато има даден въпрос, да си сътвори комисия, с цел да го прегледа. Ние не участваме в тази комисия, тъй като от в този момент на 18 юли, след един месец работа, ще видите че няма да се дадат имунитетите на четиримата сътрудници, на които са им поискани “, сподели още Свиленски.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР