Истината, какво ще се случи по отношение на налагането на

...
Истината, какво ще се случи по отношение на налагането на
Коментари Харесай

Ангелов: Няма да затваряме градове, няма да строим КПП-та


Истината, какво ще се случи във връзка с налагането на спомагателни ограничения, може да я кажем единствено ние, тъй като в нас е инструментът това да се случи. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на чуването му в отрасловата парламентарна комисия във връзка с противоепидемичните ограничения, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Няма да затваряме градове и няма да строим КПП-та. Ситуацията в България е под безспорен надзор и няма място за суматоха. Вземането на решения за удължаването или отпадането на епидемиологичната конюнктура е развой, решенията ни са осведомени, безапелационен бе проф. Ангелов.

Всичко това, което се споделя не е истина, че ще затваряме градове, че ще затваряме учебни заведения. Фалшивите вести за стягане на ограничения те излагат на заплаха живота и здравето на хората, съобщи още министърът на опазването на здравето пред комисията.

Министърът заяви още, че до 23-ти октомври 2021 година би трябвало да завърши реализацията на плана „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “, който се финансира с европейски средства. До момента са пристигнали съвсем всички коли за спешна помощ, които трябваше да се купят.

„ Предстои да бъде оповестена поръчка за високопроходими коли за спешна помощ. 2.5 млн. лева бяха отпуснати от Министерския съвет в допълнение, с цел да бъдат закупени профилираните коли, защото нямаше интерес от страна на снабдители по заложения в началото бюджет в програмата “, сподели той и добави, че следва оповестяване на поръчка за снабдител на здравна инсталация и обзавеждане.

От отговора му стана ясно още, че са оповестени всички поръчки за започване на строително-монтажните работи по незабавните отделения в страната.

„ Поръчките са в три направления – чисто СМР, авторски контрол и строителен контрол. Предстои към средата на октомври, а може и по-рано, да започват дейностите в Северозападен регион, от Монтана да стартира, защото там ще се строи чисто нов център за незабавна здравна помощ. До края на октомври ще започват действия и в област Русе “, разгласи министърът.

Той посочи, че с цел да стартират дейностите е належащо да бъдат подписани договорите и добави, че дружно с тях ще продължат и доставките на здравна инсталация.

„ Тя ще бъде доставена в период. Имаме терзания, че строително-монтажните действия няма да приключат в период поради спазването на законоустановените периоди и процедури. Имаме опция за удължение на периодите и подсигурявам, че европейското финансиране няма да бъде изгубено “, увери Ангелов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР