Истината е, че на няколко от магистралите направихме проверки по

...
Истината е, че на няколко от магистралите направихме проверки по
Коментари Харесай

Министър Шишков: Вадим ядка - липсва асфалт, вадим друга - пак, и прокуратурата го видя

" Истината е, че на няколко от автомагистралите направихме инспекции по разнообразни аргументи. Основната причина за районното министерство е това да знаем в какво положение са пътищата и по какъв начин би трябвало да ги ремонтираме. Тези, на които направихме инспекции, бяха в явно неприятно положение. За част от тях обаче, съответстваха преписки на Министерството на вътрешните работи, които прераснаха към днешна дата и с инспекции за българската прокуратура. На автомагистрала " Хемус ", която е от София до Яна, ноември месец бяха направени инспекции по искане на Министерство на вътрешните работи. Може би седмица преди изборите по искане на българската прокуратура, бяха взети съответни ядки през 250 м. На 2000 кв.м бяха взети съответни ядки. Резултатите демонстрираха това, което аз приказвах. Имаме наклонност, че при всяка инспекция се оказва в действителност изчезнал асфалт ", това съобщи служебният министър на районното развиване арх. Иван Шишков в " Денят ON AIR ".
По негови думи резултатите са едни и същи, без значение от институциите, с които взаимно се вършат инспекциите на пътищата. " Тази наклонност роди и преднамерено отношение към мен. Определени политически сили започнаха да ме нападат, че пробите не се взимат вярно, а се взимат на избрани места. Резултатът и взаимната инспекция с прокуратурата сподели на процедура едни и същи резултати от това, което бяхме обявили малко преди този момент. В резултат на това следствие, беше направена инспекция и на Западна дъга и резултатите още веднъж са сходни ", безапелационен е арх. Шишков.
Попитан кой ще заплати сметките за ремонта, той отговори, че всички ще ги платят.
" За това е обикновено Министерството на вътрешните работи и прокуратурата да работят по тези инспекции. Аз направих инспекция и на Северната дъга на София. Изключително значимо е да знаем този път къде да го ремонтираме. Този георадар ще покаже истината за положението на пътя. В момента нямаме резултати в тази посока. Беше коментирано, че този георадар съставлява детектор на лъжата за асфалта. Истината ние ще я разберем след към 2 седмици за целия път ", посочи служебният министър пред Bulgaria ON AIR.
По думите на арх. Иван Шишков сигурно ще има осъдени, само че никой няма да строи пътищата по този метод. " Започваме да се срещаме в дълбочина с проблемите на пътищата и ще имаме по-ясна визия какво задание да създадем и по какъв начин да ги ремонтираме ", увери той.
Служебният министър изясни също, че е наета хърватска компания за обследванията с георадар.
" Фирмата е хърватска, известна е в европейския пазар, с нея в действителност ще можем да получим ясни и точни резултати. Логично е да черпим от тази страна знания по какъв начин ремонтират пътищата. Те вършат първо това проучване, с цел да знаят по какъв начин да ремонтират пътищата. Под 30 хиляди лв. за 16 км. е уговорената цена с компанията, като с нея ще създадем още едно проучване, с цел да можем като страна да знаем какво тъкмо да ремонтираме ", съобщи арх. Шишков.
Относно проблема с инспекциите на " Граф Игнатиев " и жълтите павета, служебният министър изясни, че районното министерство е направило каквото би трябвало.
" Считам, че би трябвало да оставим европейската прокуратура да си свърши работата. По-големите загуби са от некачественото строителство, задълбочи се, мисля, че страната и ние поносим вреди от качеството на строителството. "
" Преди Великден желаеме да облекчим придвижването - ще пуснем 6,5 км от автомагистрала " Европа " преди границата към Калотина и 7 км от северния път от Ботевград към Мездра ", сподели още арх. Шишков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР