Истина е, че когато човек тръгне да си купува нов

...
Истина е, че когато човек тръгне да си купува нов
Коментари Харесай

Redmi Note 13 Pro и Redmi Watch 4 – очаквано добра и изгодна комбинация

Истина е, че когато човек тръгне да си купува нов смарт телефон, доста рядко стопира до тук. Поблазнени от примамливите предложения, които оферират търговците и многото забавни артикули, появили се в последно време, напряко е невероятно човек да не се изкуши да си вземе композиция от най-малко смарт телефон и слушалки или смарт телефон и часовник. Именно това ни накара през днешния ден да разгледаме не един артикул, а два. Модели, които се допълват отлично, имат много общи черти, що се отнася до това какъв брой са преференциални, а и са на един бранд – Xiaomi.

Redmi Note 13 Pro и Redmi Watch 4 сега на публикуването на този материал могат да се намерят на свободна продажба за под 700 лева, а нищо чудно да има и някоя оферта, която да сме пропуснали, която да ги предлага за по-малко. Срещу тази цена получавате много механически благоприятни условия, превъзходен дизайн и познатото високо качество на Xiaomi, с което печели почитателите си от край време.

Представеният неотдавна Redmi Note 13 Pro е привлекателна алтернатива, като се има поради цената. Той разполага с 200MP камера, 67W зареждане, висок 6,67-инчов AMOLED екран с 1,5K (2712 x 1220 пиксела) резолюция и стерео високоговорители с поддръжка на Dolby Atmos. Имаме си жак за слушалки, както и инфрачервен предавател, който доста консуматори на остарели Redmi телефони обичат.

Поглед извън

Има доста неща, които да се харесат в Redmi Note 13 Pro във връзка с дизайна. Той може да се похвали с елегантно стъклено покритие на гърба с матово покритие, което дейно прикрива петната от пръстови отпечатъци. Вариантът, който проверявам, се отличава с фини нюанси на синьо и зелено наоколо до модула на камерата, което прибавя освежаващо допиране. Xiaomi е обърнала внимание и на детайлите със сребристата марка Redmi в долната част на задния панел, допълваща цялостната цветова скица. За тези, които избират по-незабележими цветове, Redmi Note 13 Pro предлага бели и черни разновидности, като и двата са еднообразно привлекателни.

Усещането в ръката също е положително, като се има поради размерът на смарт телефона. Разположението на бутоните за звука и за включване е идеално за моя захват. Жакът за слушалки не е прекомерно покрай ръба за гладко гейминг преживяване в хоризонтална ориентировка. За устойчивост Redmi Note 13 Pro получава рейтинг IP54, който обезпечава съответна отбрана от прахуляк и водни пръски. Разбира се, по-високият рейтинг IP64 е непокътнат за по-скъпия Redmi Note 13 Pro+, на който към този момент направихме ревю.

Една от отличителните характерности на Redmi Note 13 Pro е качеството на екрана и преживяването при гледане. Той е екипиран със отбрана Corning Gorilla Glass Victus, което е забележителен ъпгрейд в съпоставяне със общоприетото Corning Gorilla Glass 5, което се среща в доста смарт телефони от този ценови диапазон. 6,67-инчовият AMOLED екран е в допълнение усъвършенстван с поддръжка на Dolby Vision и AdaptiveSync периодичност на освежаване, варираща от 30Hz до 120Hz на четири равнища. Освен това устройството включва скенер за пръстови отпечатъци, който реагира относително бързо, стига пръстите ви да са чисти, а не като моите, омазани в багра след едно пролетно ободряване на дървени маси и столове.

Възпроизвеждането на видеоклипове в YouTube и Netflix беше много поглъщащо, като последното имаше поддръжка на Dolby Vision. Изживяването при гледане на Redmi Note 13 Pro също е относително по-добро от това на директните му противници, защото като цяло демонстрира топли и наситени цветове, без да визира съществено контраста. Можете да променяте настройките сред „ Живи “, „ Естествени “ или „ Наситени “ според от желанията си. Налице е и обичаният ми режим „ Четене “, който доста усъвършенства преживяването при четене.

Камери

Redmi Note 13 Pro може да се похвали с нов 200MP датчик на камерата ISOCELL HP3, сходен на този в Redmi Note 13 Pro+. Има и 8MP ултраширока камера, 2MP макрокамера и 16MP селфи камера. Представянето на камерата на Redmi Note 13 Pro и 13 Pro+ е много сходно. Като цяло главната камера снима изображения с жива плътност, придавайки на фотосите прелестен нюанс. Има видимо понижаване на шума и усъвършенстван динамичен обсег при разнообразни условия на осветяване. В обстановки с ниска осветеност обаче последователността на цветовете в фотосите може да е непостоянна. Някои от нашите фотоси при слаба осветеност демонстрират и висока плътност и преекспонирани области.

Резултатът с ултрашироката камера се пробва да имитира цветовия баланс на главната, макар че детайлите може да не са най-хубавите. Поне динамичният диапазон остава повече или по-малко уравновесен. Резултатите от портретната камера могат да бъдат несполучливи, защото обектът може да се разфокусира от време на време. Предната камера се оправя добре при положителни условия на осветеност. Тя също по този начин е склонна да разпознава добре тоновете на кожата.

Redmi Note 13 Pro може да снима 4K видеоклипове при 30 фрагмента в секунда, а предната камера може да записва 1080p видеоклипове при 60 фрагмента в секунда. Поне с „ усъвършенстваната “ 200MP съществена камера Xiaomi можеше да намерения за прибавяне на 4K при 60 фрагмента в секунда.

Производителност и програмен продукт

Redmi Note 13 Pro получава три конфигурации за предпазване, като базовият модел предлага 8 GB LPDDR4X RAM и 128 GB UFS 2.2 памет. Това беше и опцията, която прегледах. Тук чипсетът е Snapdragon 7s Gen 2 на Qualcomm.

В бенчмарковете Redmi Note 13 Pro се откроява измежду своите сътрудници, достигайки високо място във връзка с продуктивността. Той реализира впечатляващ резултат от над 5 в общия тест на AnTuTu.

Отвъд цифрите и в действителния живот Redmi Note 13 Pro работи безпрепятствено с пренебрежимо малко закъснение, когато го натоварите в действителност доста. Не се сблъсках с внезапни сривове или проблеми със загряването. Дори преживяването в игрите беше изненадващо безпрепятствено.

Батерия и скорост на зареждане

Redmi Note 13 Pro получава най-голямата батерия в новата серия Note 13. Той е екипиран с батерия с потенциал 5100 mAh и 67W зареждане (зарядното устройство е включено в кутията). В теста PCMark Battery телефонът устоя 12 часа с включен режим на полет и 50% бляскавост на екрана. Дори отвън теста можете да очаквате солидна батерия с включена висока периодичност на освежаване и ръчна бляскавост (80 процента).

Скоростта на зареждане е прилична, в случай че не е най-хубавата. С включеното в комплекта зарядно устройство телефонът доближи съвсем 70 % батерия за 30 минути. Пълното зареждане лишава към 50 минути.

Обобщено можем да кажем, че Redmi Note 13 Pro се показва като стабилен повсеместен смарт телефон с привлекателна цена. Той може да бъде идеалният телефон за тези, които обичат да гледат излъчвания и филми на своето устройство. Представянето на камерата е приемливо, а всичките му функционалности се допълват чудесно с един прекрасен и преференциален часовник, какъвто е…

Redmi Watch 4

Това на процедура е най-новият наличен смартчасовник на марката, който има за цел да предложи повече стойност за парите си – изключително в раздела за външен тип. Компанията е повишила качеството на екрана, материалите на корпуса и също по този начин улеснява промяната на каишките. Обещани са и усъвършенствания при следенето на здравето и положението ви, както и увеличение на живота на батерията. Бюджетният сегмент на пазара на смартчасовници несъмнено става все по-конкурентен, тъй че дали Redmi Watch 4 е този, който впечатлява? Ето го отговорът:

Дизайн и екран

Redmi се придържа към квадратния дизайн на смарт часовника и опцията за избор на черен или сив цвят на корпуса, а размерът на този корпус е повишен много доста спрямо Watch 3.

От 42-милиметров корпус той е станал по-голям – 47,5 мм. Това обаче е довело до скок в дебелината на корпуса от 9,99 мм на 10,5 мм, тъй че заменяте повече екранно пространство за по-малко тъничък часовник като цяло.

Той е и по-тежък, въпреки че никога не е колосален смарт часовник за носене макар по-големия екран. Redmi също по този начин е заменила пластмасата с алуминий, с цел да придаде на рамката на Watch 3 по-качествен тип. Дизайнът към момента е много минималистичен и обикновен, само че прибавянето на метал тук е добре пристигнало. Има и коронка на часовника от неръждаема стомана, която може да се натиска и завърта, като тактилната противоположна връзка обезпечава спомагателна противоположна връзка при тези завъртания.

Основата е обвързвана с каишка от TPU, която се смъква бързо с натискане на бутон откъм гърба. Поставянето ѝ е малко необичайно до момента в който свикнете, само че е реалност, че след това забравяте за това.

Екранът е 1,97-инчов AMOLED с разграничителна дарба 450×390. Това е същата разграничителна дарба като тази на Watch 3, само че в този момент е ситуирана на по-голямо пространство. Резултатът е пъстър екран, на който цветовете са малко по-наситени, макар че е извънредно ослепителен и забележим.

Той има оптималната бляскавост от 600 нита, тъй че не е толкоз ослепителен, колкото Pixel Watch 2 или Samsung Galaxy Watch 6, само че през нощта се усещаше съвсем като фенерче. Тук има режим на непрекъснато включен екран, като Redmi дава обещание до 10 дни живот на батерията, когато държите този екран непрекъснато включен.

Класификацията за водоустойчивост от 5ATM значи, че това е смарт часовник, подобаващ за плуване.

Производителност и програмен продукт

В типичния за Redmi (и Xiaomi) жанр тук не се споделят детайлности за процесора и вътрешната памет, само че това, което знаем, е, че Redmi Watch 4 работи с операционната система HyperOS на компанията. Това е операционна система, която е съвместима с телефони с Android и iPhone и употребява съпътстващото приложение MiFitness на Xiaomi, с цел да се настроят нещата и да се свържат със смарт телефона ви.

Приложението е разграничено по този начин, че да демонстрира вашите здравни и фитнес индикатори, да ви разрешава да проследявате тренировките навън, да регулирате настройките на часовника и също по този начин да го свързвате с приложения, които включват Apple Health и Strava.

Операционната система на часовника е много типична конфигурация, основана на жестове. Плъзнете пръст нагоре от главния екран на часовника, с цел да видите бързите контроли, плъзнете пръст надолу, с цел да видите потока от вести, или плъзнете пръст наляво или надясно, с цел да видите потока от уиджети с данни, които могат да се персонализират и трансформират. Взаимодействието със софтуера е безпрепятствено и потребителският интерфейс е добре усъвършенстван за този по-голям квадратен циферблат.

Като при интелигентен часовник получавате поддръжка за обзор на вести, ръководство на възпроизвеждането на музика, инспекция на календара и има опция за приемане на повиквания посредством Bluetooth с помощта на вградените високоговорител и микрофон.

Тази функционалност за повиквания разрешава и режим за незабавни повиквания, при който можете да натиснете трикратно коронката на часовника, с цел да предупредите контакт за незабавни случаи. Разбира се, телефонът ви би трябвало да е наоколо, с цел да бъде тази функционалност потребна.

Известията не се усещат претрупани на този по-голям екран, прогнозите за времето и потребителският интерфейс на календара са добре показани, а ръководството на музиката също е добре усъвършенствано.

Проследяване и функционалности

За един наличен смарт часовник Redmi Watch 4 разполага с много функционалности за следене на фитнес и спорт. Има вграден GPS, тъй че не е належащо да разчитате на телефона си, с цел да проследявате по-добре тренировките навън. Това е смарт часовник, който ще следи сърцето ви, кислорода в кръвта и напрежението. Оптичният датчик, който прави това, към този момент е 4-канален, предопределен да увеличи общата акуратност. Ако желаете да споделите данните си, Redmi предлага опция за изпращане на статистиката ви към Apple Health, Гугъл Fit и Strava.

Налице е мулти GNSS чипсет, тъй че не е по-модерната двулентова поддръжка, която започваме да виждаме при някои смарт телефони и спортни часовници, с цел да се увеличи точността на следене навън. Сред към 150-те спортни профила някои включват нов детайл за загряване, с цел да се раздвижите преди подготовка. Това е нещо, което Huawei предлага по сходен метод в някои от своите часовници.

Когато си легнете, Redmi Watch 4 ще оцени качеството на съня ви и ще направи разбивка на стадиите на съня, макар че би трябвало да активирате по-подробно наблюдаване, с цел да уловите REM съня. Освен това ще улавя сърдечния темп по време на сън и ще предлага и спомагателни оценки за дишането. Подобно на включването на следенето на REM съня обаче, прибавянето на оценки за дишането в микса се отразява по-силно на живота на батерията. Когато проследявате данни в продължение на седем дни, ще получите и обозначено животно за сън, което ще ви помогне да определите вида сън, който имате. Това е нещо, което Samsung също добави неотдавна към своите смарт часовници.

Живот на батерията

Притежаването на бюджетен смарт часовник има своите преимущества пред часовници като Apple Watch или Samsung Galaxy Watch, като да вземем за пример по-голям живот на батерията, и това сигурно е по този начин в тази ситуация с Redmi Watch 4.

Заедно с по-големия екран Redmi е нараснала потенциала на батерията, като е минала към по-голяма 470 mAh. Тази батерия дава обещание до 20 дни при типична съгласно Redmi приложимост. Този период понижава до 10 дни, в случай че държите екрана включен от самото начало, и доближава най-много 30 дни в режим на дълга батерия, в който ще можете да проследявате единствено стъпките и да преглеждате времето.

Настройките на батерията на часовника ви дават визия за оставащия живот на батерията, с който можете да си играете, което нормално е функционалност, за която би трябвало да влезете в приложението за сателит, с цел да видите.

Що се отнася до приемането на 20 дни живот на батерията, бих споделил, че тази цифра е оптимистична. При носене през целия ден и в леглото с включени вести, непрестанно наблюдаване на здравето и следене на някои извършения се вижда, че спадът на батерията е приблизително 10%. При екран, надъхан на непрекъснато включване, спадът на батерията е видимо по-сериозен. В рамките на 10 минути след прекосяването към режим на непрекъснато включване тя е спаднала с 5%.

Както нормално се случва и тук, това, което употребявате всекидневно или решите да следите през нощта, ще диктува положението на батерията, на който ще се радвате. Тя може да издържи безусловно цяла седмица, само че с цел да постигнете тези оптимални стойности, ще би трябвало много да ограничите функционалностите, които употребявате.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР